Hlavní obsah

Sparta v generálce na ligu remizovala s Rapidem Vídeň 0:0

PRAHA

V posledním jedenáctém zimním přípravném utkání, které bylo současně generálkou na jarní část sezóny, fotbalisté Sparty na vlastním hřišti remizovali s Rapidem Vídeň 0:0. Po středeční bezbrankové remíze s Nitrou tak sparťané zakončili zimní přípravu bez prohry. Z jedenácti utkání osm krát vyhráli, třikrát zápas skončil remízou.

Článek

Sparťané dlouho hledali recept na překonání defenzivy vídeňského týmu. Nedopomáhala jim k tomu ani nepřesná kombinace při přechodu do útoku, jenž jim bránila v rychlém přechodu do útoku. Karol Kisel se po čtvrthodině hry sice pokusil ohrozit střelou z dvaceti metrů Hedla v brance Rapidu, jeho pokus ale letěl daleko mimo branku.

Nakonec to byli samotní hráči Rapidu, kteří mohli navýšit skóre na pro letenský tým. Vídeňský stoper Tokic si hodně neporozuměl se svým brankářem a kdyby byl poblíž některý ze sparťanských hráčů, míči v cestě do branky by žádná překážka nebránila.

Ve 27. minutě se v největší šanci zápasu ocitl domácí Marek Kulič. Míč, který k němu doputoval po kolmé přihrávce ze středu hřiště už ale nestačil před vyběhnutým gólmanem Hedlem nikterak úspěšně nasměrovat do hostující branky. Tváří v tvář vídeňskému brankáři se poté ocitl i Michal Kadlec, ovšem ani on nebyl úspěšný.

Po změně stran zkoušel z velké dálky vystřelil po zemi Kadlec, jeho střelu ale hostující gólman bez obav lapil. Stejná situace se opakovala v minutě 63., i tentokrát Payer v brance Rapidu úspěšnější.

V 66. minutě se před vápnem Sparty objevil Fabiano, který ovšem promeškal vhodný moment k zakončení, až mu nakonec zbylo jen zpomalit akci přihrávkou pod sebe. Načež hosté o míč přišli. Úspěšněji se jevila příležitost Kisela, který o tři minuty později z voleje

V 75. minutě se v zajímavé situace objevil Holenda. Po důrazném presinku přivodil brankáři Rapidu takové starosti, že sparťanskému útočníkovi scházelo ke vstřelení branky opravdu málo.

Byl to znovu sparťanský útočník Holenda, který v pokutovém území prodlužoval hlavou na vyběhnutého Rezka. Ten po kontaktu s hostujícím stoperem z výšky padá k zemi, rozhodčí se pokutový kop odpískat nerozhodl. Do třetice Holenda páli několik decimetrů vedle levé tyčky Payerovi branky, když mu po úniku po pravé straně přihrával Jeslínek.

Sparta Praha - Rapid Vídeň 0:0 (0:0)
ŽK: Kisel - Dober, Korkmaz,Payer. Rozhodčí: Kovařík, Filípek, Mencl. Diváci: 3 991 .
Sparta Praha: Grigar - Voříšek (46. Kúdela, 62. Kladrubský), Sivok, Řepka (68. Abraham), Kadlec (68. Limberský) - Hušek, Kisel (68. Sylvestre), Horváth (62. Hainault), Matušovič (46. Jeslínek) - Kulič ( 65. Rezek), Slepička (62. Holenda).
Rapid Vídeň: Hedl (46. Payer)- Dober, Tokic, Patocka, Katzer - Hofmann, Heikkinen, Boskovic (58. Harding), Kavlak (46. Korkmaz), - Maierhofer, Bazina (46. Hoffer).

Reklama

Související témata: