Hlavní obsah

Spartu trápí ofenzíva, podle Bílka je ale na ligu dobře připravená

PRAHA

Jednoznačně úspěšná byla zimní příprava fotbalistů Sparty na jarní část fotbalové ligy, ve které bude letenský tým z druhé příčky dohánět pětibodové manko na vedoucí Slavii. V sobotu si tým trenéra Bílka přizval na generálku slavný vídeňský Rapid, a jelikož v utkání nikdo neskóroval, oba týmy se rozešly smírně. Sparta neprohrála ani v jednom z 11 přípravných zápasů.

Článek

Sparťanský tým v jedenácti přípravných zápasech osmkrát vyhrál a třikrát remizoval, v posledních dvou utkáních dokonce nedostal ani gól. Pozitivem pro svěřence kouče Bílka už ovšem nemůže být fakt, že se jim jak proti Slovenské Nitře, tak proti vídeňskému Rapidu nepodařilo skórovat.

„V defenzivě musíme hrát jednodušeji. Rozehrávka nebyla dobrá, několikrát jsme se sami dostali do těžkých situací. Plusem je, že jsme neinkasovali, minusem, že jsme opět nedali gól. Ofenzivní část musí být lepší,“ řekl jasně po utkání s Rapidem Bílek s tím, že je Sparta na ligu dobře připravená.

Sparťanský kouč si na poslední týden před začátkem ligy, než s týmem vyrazí za prvními jarními body do Zlína, nechává čas na úplné zúžení kádru, se kterým nakonec celé jaro odehraje. Vrásky na čele mu v utkání s Rapidem udělalo zranění pravého obránce Kúdely, který odehrál jen 10 minut na začátku druhého poločasu, než byl na nosítkách odnesen ze hřiště.

„Bohužel se Ondřej Kúdela zranil, má natažené vazy v koleně. Kádr budeme řešit v nejbližších dnech, určitou představu mám, definitivně rozhodnuto ale není,“ řekl Bílek. „O sestavě mám téměř jasno. Jedno, dvě místa ještě vyřešeny nejsou, základní sestava bude podobná té, která nastoupila v počátku zápasu,“ dodal.

Těšit letenského trenéra naopak může zdravotní stav vytáhlého útočníka Libora Doška, který vinou zranění kolene musel během přípravy podstoupit operaci. „Libor Došek dnes individuálně trénoval, byl na kole. Od pondělka by se už měl zapojit do přípravy s námi, utkání ve Zlíně nestihne, k dalším zápasům by měl být k dispozici,“ řekl na závěr Bílek, kterého vývoj rekonvalescence jeho forvarda značně potěšil.

Reklama

Související témata: