Hlavní obsah

Za prosincové řádění na Bazalech policie obvinila další fanoušky

OSTRAVA

Další dva fanoušci Baníku Ostrava, kteří se v prosinci během zápasu s pražskou Spartou zapojili do řádění na ostravských Bazalech, si vyslechli obvinění z výtržnictví. Potyčky mezi návštěvníky a policií si tehdy vyžádaly jednadvacet zraněných policistů, škodu okolo 200 000 korun a policejní opatření za 750 000 korun. Policisté přímo na místě zadrželi 15 násilníků a sedm z nich už dříve obvinili.

Článek

V těchto dnech kriminalisté obvinili další dva mladíky z Ostravy ve věku 21 a 24 let. V průběhu zákroku házeli po policistech kamením, plastovými sedačkami a dalšími věcmi. "Ke všemu se přiznali. Trestní stíhání je vedeno na svobodě," řekla ČTK mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Podle policie podíl na prosincovém řádění mají polští fanoušci fotbalového klubu GKS Katovice, ke kterým se přidali příznivci Baníku. Ti si oblékli žluté čepky polského spřáteleného klubu, aby tak policistům zkomplikovali identifikaci.

Z patnácti zadržených bylo sem Poláků

Během prvního poločasu rizikového zápasu násilníci vytrhali více než 300 sedaček, které pak házeli na zasahující policisty. K útokům použili i kameny, které podle pořadatelů uvolnili či našli uvnitř stadiónu. Asi stočlenný dav výtržníků, který se pokoušel prorazit do sektoru příznivců Sparty, se podařilo uklidnit až v okamžiku, kdy se proti nim rozjeli čtyři jezdci na koních.

Z patnácti zadržených bylo sedm Poláků. V osmi případech se událost řešila jako přestupek a sedm násilníků si vyslechlo obvinění z výtržnictví a útoku na veřejného činitele.

Na základě prosincové zkušenosti vedení klubu uvedlo, že zpřísní od začátku jarní sezóny například bezpečnostní kontroly a prohlídky u vstupu na stadión.

Reklama

Související témata: