Hlavní obsah

Podle Sivoka bude první jarní utkání ve Zlíně důležité, ne klíčové

Se staronovým kapitánem Tomášem Sivokem vyběhnou fotbalisté Sparty v sobotu do jarní části první fotbalové ligy. Na první Slavii ztrácí letenský tým pět bodů a hned v prvním jarním duelu ve Zlíně budou chtít sparťané z tohoto manka tři body smazat. Že se letenskému týmu na hřišti Zlína příliš nedaří, ví i její důrazný stoper. „Tuším, že se tam v lize nevyhrálo asi deset let,“ připomněl Sivok po víkendovém přípravném utkání s Rapidem Vídeň nelichotivou bilanci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií. (ilustrační foto)

Článek

Na první Slavii ztrácíte pět bodů, jak moc složité pro vás bude svého městského rivala dohnat?

Na první pohled je těch bodů docela dost, ale ve tříbodovém systém se to manko dá stáhnout dvěma zápasy. Navíc máme se Slavií ještě vzájemný zápas. Věřím, že budeme mít štěstí a že to zvládneme. Bude to nesmírně těžké.

Jak hodnotíte Spartu po zimní přípravě?

Stavební kameny tady zůstaly, odešel akorát Zdeněk Pospěch do Kodaně. Nemyslím si, že by se Sparta nějak obměnila. Samozřejmě přišlo hodně mladých kluků

V generálce s Rapidem jste se několikrát dostal do ofenzívy, budou se moci sparťanští fanoušci na něco podobného těšit i v lize?

Když se jedná o přátelské zápasy, tak se snažím hodně podporovat útok. Pokud vidím místo, tak se snažím útok podporovat, ale určitě ne na úkor toho, abych svůj prostor opouštěl nějak často.

S Tomášem Řepkou utvoříte silnou stoperskou dvojici. Jak si mezi sebou dělíte obranné úkoly?

Vůdčí typ vzadu je Tomáš, ten si to všechno rovná. Já si to rovnám před sebou.

V prvním jarním kole se chystáte do Zlína. Víte o tom, že se Spartě na jejich hřišti tradičně moc nedaří?

Samozřejmě o té špatné sérii vím. Tuším, že se tam v lize nevyhrálo asi deset let. Já osobně jsem tam také ještě nevyhrál. Ať to bylo s Budějovicemi nebo se Spartou. Doufám, že to zlomíme. Bude záležet na počasí a na terénu, na kterém budeme hrát. Kdybychom tam jeli s mindrákem, to by bylo asi hodně špatné.

Bude důležité chytit se bodově hned od začátku. Myslíte, že je utkání ve Zlíně z tohoto pohledu klíčové?

Je to důležitý zápas. Klíčový je příliš silné slovo.

Poslední dva zápasy v přípravě jste odehráli s čistým kontem, myslíte, že to vašemu mladému brankáři Grigarovi, o kterém trenér Bílek prohlásil, že bude jedničkou na brankářském postu, hodně pomohlo?

Věřím, že mu tyto dvě nuly hodně pomohly, a že bude dobře připravený ve Zlíně.

Reklama

Související témata: