Hlavní obsah

Kladno omladilo kádr a chce zlepšit defenzívu

KLADNO

Se zlepšenou defenzívou a bez svých dvou nejstarších hráčů nastoupí fotbalisté Kladna do jarní části Gambrinus ligy. Mužstvo v zimě opustilo hned jedenáct hráčů, navíc výsledky v přípravě také nebyly zrovna oslňující. Proto bude po podzimu dvanáctý tým tabulky ve zbývajícím programu nejvyšší soutěže myslet především na záchranu v lize.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Příprava na jarní část soutěže se Kladnu příliš nevydařila, z jedenácti zápasů vyhráli pouze tři, přičemž výhry nad divizním Vyšehradem a druholigovým Ústím nad Labem nejsou zrovna hodny obdivu. "Formu časujeme na ligu," vzkázal na pondělní tiskové konferenci trenér Kladna Jaroslav Šilhavý.

"Zkoušeli jsme různé herní variace a pozice, což ovšem naše výsledky v přípravě neomlouvá. Nemůžeme být spokojeni. Ale pevně věřím, že příští týden nechají hráči na hřišti Žižkova duši," vzhlíží Šilhavý k prvnímu zápasu Kladna v jarní části proti Viktorii Žižkov. "Až liga ukáže, jak úspěšná naše příprava byla," dodal.

Ofenzivní smršť už nečekejte

Tam už Kladno nastoupí se značně obměněným kádrem. V zimě z klubu odešlo hned jedenáct hráčů, na jejich místa přišlo sedm nových tváří. "Rozhodli jsme se kádr omladit a dohodli jsme se staršími hráči, že už u nás pokračovat nebudou. Popřáli jsme jim hodně štěstí," vysvětlil člen představenstva SK Kladno a. s. Eduard Novák absenci mimojiné dvaatřicetiletých Šelichy a Kaciáně na soupisce pro jaro.

Za ztráty však lze považovat především odchody Jeslínka, Kúdely, Dočkala, či Gecova. "Kdyby tihle hráči zůstali, bylo by na co navázat. Ale i noví hráči by nám měli hodně pomoci. Brunclík s Kroupou mají zkušenosti, nadějní jsou mladíci Krob a Jablonský. A Hochmeister by nám měl zpevnit defenzivu," myslí si Šilhavý.

Právě na obranné činnosti chce trenér Kladna postavit hru svého týmu v jarní části. "Na podzim jsme odehráli několik dobrých zápasů směrem dopředu, ale v defenzívě nás tlačila bota... Asi už nebudeme hrát tak útočně, spíše se naše hra podřídí především zisku bodů. Už to nebude taková ofenzivní smršť," tvrdí trenér celku, jenž byl na podzim šestý v počtu nastřílených gólů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice