Hlavní obsah

Griga: Z bojů o záchranu chceme co nejdříve uletět

Fotbalová Viktoria Žižkov doplácela v podzimní části Gambrinus ligy na špatnou defenzívu, přezimovala až na 13. místě tabulky. Svěřenci trenéra Stanislava Grigy přitom dokázali vyprodukovat 21 vstřelených branek, což je sedmý nejlepší výkon mezi účastníky nejvyšší soutěže. „Na obranu jsem se zaměřili v přípravě a věříme, že se tato činnost zlepší,“ řekl v pondělí Sport.cz bývalý kouč Liberce a Sparty.

Článek

Můžete nastínit průběh zimní přípravy, která začala vítězstvím na halovém turnaji v Sazka aréně?

Víkend šampiónů byl příjemným úvodem. Poté jsme absolvovali dvě celkem kvalitní soustředění. Nejprve jsme byli na horách, následně jsem cestovali na Kypr.

Nakolik jste byl s prací svých svěřenců spokojený?

Nemám rád velká pozitiva v přípravě. Měli jsme kvalitní přípravu na úrovni, ale odhalilo se nám i mnoho negativ.

V sobotu jste absolvovali generálku před ligou, víte už, kterým hráčům dáte do úvodního soutěžního zápasu důvěru?

Základní sestavu mám už asi dva týdny v hlavě, změnit by ji mohla už jen nějaká zranění, či karetní tresty. Zatím vám neprozradím nic bližšího, snad jen, že jedničkou mezi tyčemi bude Bartalský.

Podle postavení Žižkova po podzimní části je nasnadě, že se budete chtít především v lize udržet...

Pokud se podíváme na tabulku, tak je to logický cíl. Myslím si, že to bude hodně dramatické jak v horních patrech, tak v těch spodních. My chceme z toho sestupného pásma co nejdříve uletět. V prvních třech kolech máme dva přímé konkurenty. Rádi bychom nenechávali záchranářské boje až nakonec a raději se věnovali bojům o vyšší příčky.

S jakým herním projevem hodláte v jarních bojích uspět?

Na podzim jsme spoléhali na kvalitní ofenzivu, což by mohlo pokračovat. Zkvalitnit potřebuje naše defenziva. Zaměřili jsme se na to i v přípravě a věříme, že se tato činnost zlepší. Angažovali jsme také dva nové obránce.

Tvrdíte, že jste do obrany pořídili dvě nové posily, Jaroslava Procházku ale sportovní ředitel Lešický označil za budoucnost klubu a Argentinec Mores nemá potřebnou kondici...

Určitě je škoda, že jsme na Morese nenarazili v dřívější části přípravy. Není to u něj jen o fyzické kondici, ale o celkové aklimatizaci. Na druhou stranu je to zkušený hráč, který ví, jak se co nejrychleji dostat na potřebnou úroveň. Doufám, že během měsíce bude připravený nastoupit.

Můžete být konkrétnější v tom, jak jste na zlepšení obranné hry mužstva pracovali?

V první řadě je důležité, aby na sebe byli hráči zvyklí. Trénovali jsme posouvání v blocích, zajišťování a spoustu dalších věcí.

Váš první jarní soupeř Kladno v generálce inkasovalo tři branky od druholigového Hradce Králové, nakolik tomuto výsledku přikládáte význam?

Každý zápas je jiný. Já je viděl hlavně v zápase na Slavii, které byli více než vyrovnaným soupeře. Na podzim nám vstřelili tři branky a zaslouženě vyhráli. Máme jim tedy co vracet.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články