Hlavní obsah

Trenér Olomouce Pulpit myslí vysoko

OLOMOUC

Umístit se v horní polovině tabulky, zkvalitnit a zefektivnit ofenzívu a dát šanci vlastním odchovancům dostal za úkol pro jarní část sezóny od klubového vedení trenér olomoucké Sigmy Martin Pulpit. Sám však myslí na víc.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Olomouce Roman Hubník (vlevo) se raduje se spoluhráči.

Článek

„Máme na boj o pátou příčku. Pokud navážeme na výbornou defenzívu, kterou jsme výrazně zlepšili už na podzim, a zkvalitníme útočnou fázi, jež zatím byla tristní, mělo by to vyjít,“ je přesvědčen Pulpit, jehož tým v přípravě vyhrál všech devět duelů.

„Je to potěšitelné, ale o ničem to nevypovídá,“ zůstává na zemi Pulpit, podle kterého klíčem k úspěšným výsledkům budou především výkony krajních obránců a záložníků směrem dopředu. „Právě tady jsme měli největší rezervy,“ ví Pulpit.

Zároveň si ale uvědomuje, že určitou komplikací může být absence zkušeného stopera Šuškavčeviče, kterého do úvodu jara nepustí zraněné achilovky. „Byl pilířem našich zadních řad. Nezbývá než doufat, že dvojice Škerle, Hudec si ve středu obrany poradí,“ uvedl Pulpit, jenž nadále počítá s brazilským špílmachrem Melinhem, z jehož angažmá v Něftči Baku sešlo poté, co ázerbájdžánský klub opustil trenér Petržela, a kapitánem Randou.

Reklama

Související témata: