Hlavní obsah

Podle prvoligových trenérů se o titulu rozhodne mezi Slavií a Spartou

Milan Vlček, Jan CíchaSport.cz

Redakce Sport.cz před zahájením jarní části české nejvyšší fotbalové ligy požádala všech 16 prvoligových trenérů o zodpovězení čtyř anketních otázek. V odpovědích na mistra ligy nejčastěji padala jména dvou pražských S. „Nejsem věštec z koule, ale rozhodne se mezi Spartou a Slavií,“ řekl Sport.cz například jablonecký stratég František Komňacký.

Článek

První muži na lavičkách českých a moravských týmů odpovídali na to, kdo vyhraje ligu, který z týmů nejlépe posílil, který z týmů by mohl na jaře nejvíce překvapit a který tým bude nejvíce ohrožen sestupem.

O titulu se podle většiny prvoligových trenérů rozhodne mezi Slavií a Spartou. Mírnou šanci mají i Teplice. „Slavia, Sparta a Teplice, mezi nimi se rozhodne,“ označil hlavní adepty na mistrovský titul kouč Kladna Jaroslav Šilhavý. Že Slavia nedokáže udržet vedení po podzimní části Gambrinus ligy si myslí lodivod Bohemians 1905 Zbyněk Busta. „Myslím, že titul získá Sparta,“ nechal se slyšet. Někteří trenéři se však tipovat neodhodlali. Zdeněk Ščasný řekl: „Kdybych to věděl, tak si jdu vsadit.“

Který z týmů se nejvíce posílil? V odpovědích se nejčastěji skloňovala Slavia. Zimní nákupy sešívaných udělaly trenéru Jarolímovi radost. Do kádru získal Střihavku, Toleskiho, Marka Jarolíma a další jména. Především se jedná o ofenzivní hráče. Podle Busty posílil nejlépe právě vedoucí celek soutěže. „Nevím, jestli je ale vhodné získat najednou tolik hráčů,“ řekl kouč Bohemians. Trenéři také často odpovídali, že vše ukáže až samotný průběh jara, pod to by se mohli podepsat například Karel Jarolím, či František Komňacký.

Levý sestup nikomu nepřeje

V odpovědi „Který z týmů by mohl na jaře nejvíce překvapit?“ jsme nejčastěji slyšeli klub, který právě ten dotazovaný kouč trénuje. Spíše než o tip se ale jednalo o přání, aby to byl právě jejich tým, který svým soupeřům nedá v jarní fázi soutěže šanci. Zatímco Karel Jarolím si netroufal odhadovat, Fratišek Straka z Českých Budějovic odpověděl jednoznačně: „Všichni.“

Bylo mnoho trenérů, kteří se neodvažovali odhadnout mužstvo, či mužstva, která budou mít v boji o záchranu největší starosti. „Nikomu to nepřeji, doufám, že se tomu vyhneme,“ přeje si před startem ligy trenér plzeňské Viktorie Stanislav Levý, který západočeský klub vynesl po podzimu na překvapivé šesté místo. Například trenér Kladna Jaroslav Šilhavý si uvědomuje, že situace jeho mančaftu je složitá. „Může to ale potkat i nás,“ řekl kladenský kouč Sport.cz. 

Týmy jsou seřaženy podle aktuálního umístění v tabulce.

Reklama