Hlavní obsah

Příští ročník Gambrinus ligy začne druhého srpna

PRAHA

Příští ročník fotbalové Gambrinus ligy začne v sobotu 2. srpna a skončí posledním květnovým víkendem. Podzimní část bude mít stejně jako letos šestnáct kol. Sedmnácté kolo by mělo začít na jaře 21. února. Finále letošního Poháru ČMFS by se mohlo konat v Edenu. V úterý to oznámil šéf soutěžního úseku fotbalového svazu Ivo Lubas.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

„V plánu letošní Gambrinus ligy nedochází ke změnám. Soutěž by měla skončit v sobotu 17. května,“ řekl na tiskové konferenci Lubas. Liga tak nebude končit jako vloni v pondělí. Důvodem je konání mistrovství Evropy. „Reprezentace má v pondělí devatenáctého sraz a v úterý odjíždí do Seefeldu,“ vysvětlil Lubas.

Finálové utkání Poháru ČMFS se odehraje ve středu 14. května. O místě konání ještě rozhodnuto není. Není vyloučeno, že by se mohlo střetnutí odehrát na novém slávistickém stadiónu. „Je teoretická možnost, že by se mohlo odehrát v Edenu. Už jsme o tom mluvili se slávistickým vedením. Pokud by vše dopadlo, bylo by to důstojné vyvrcholení soutěže,“ prohlásil Lubas. V případě, že by do finále postoupily například dva moravské kluby, místo konání by se změnilo.

Ligové derby pražských „S“ však pravděpodobně nový stánek Slavie ještě na jaře nepřivítá.

Plán na příští ročník byl přijat všemi kluby bez výjimek. „Žádný z klubů neměl jedinou připomínku, což je důkaz, že jsme práci ve svém sektoru dovedli k naprosté dokonalosti,“ řekl s nadsázkou Lubas. Liga začne 2. února. Podzimní část bude mít opět 16 kol, poslední skončí v závěrečném listopadovém víkendu. Sedmnácté kolo začne 21. února a ligový ročník skončí posledním květnovým víkendem.

Reklama