Hlavní obsah

Fotbalista Sylvestre jde ze Sparty na hostování do Viktorie Plzeň

Sparťanský fotbalový záložník Ludovic Sylvestre odchází na půlroční hostování do plzeňské Viktorie. Francouzský fotbalista je tak jedním z posledních hráčů, které sparťanský trenér Michal Bílek pouští na hostování v rámci závěrečného zužování letenského týmu. "Pro Ludovica je teď hlavně důležité, aby pravidelně hrál," řekl na webových stránkách letenského klubu trenér Bílek.

Článek

Francouzský záložník se v dresu Sparty v této sezóně příliš neprosadil. Objevil se v pouhých šesti ligových zápasech. V Poháru UEFA nastoupil dvakrát, stejný počet startů si připsal v Poháru ČMFS. Bývalý hráč Barcelony, který se pyšní titulem mistra Španělska ze sezóny 2005/06, i když za A mužstvo v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, přišel na Letnou v červenci téhož roku. S vedením Sparty tehdy podepsal smlouvu na tři roky.

"Ludovic se potřebuje dostat do zápasového rytmu. Věřím, že v Plzni k tomu bude mít více příležitostí, než by měl příští půlrok u nás," dodal k uvolnění hráče ze země galského kohouta kouč Bílek.

Sparta musela před jarní částí ligy řešit přetlak hráčů v kádru. Do Jablonce odešel na hostování Igor Žofčák. Tým opustil reprezentant Zdeněk Pospěch, který zamířil do dánské Kodaně. Slovák Radoslav Zabavník našel útočiště v Těreku Groznyj a Milan Petržela, další tvořivý záložník, odešel na hostování do plzeňské Viktorie.

Stanislav Levý si přes zimu přivedl vedle zmiňovaného Petržely a čerstvě Sylvestreho také Varadiho z Ostravy, Navrátila z Příbrami a ze střížkovské Bohemians přišel Šisler. V zimní přípravě se také velice zajímavě jevil brazilský ofenzivní fotbalista Rodrigues, kterého Plzeň nakonec z Třince získala na přestup.

Reklama

Související témata: