Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic chtějí prohnat favority

TEPLICE

Třetí místo po podzimu předurčuje fotbalisty Teplic před jarní částí ligy k vysokým cílům. „Tím je umístění na příčkách zaručujících pohárovou Evropu. Hráči ani trenér nemají úkol, že musí být jedině první, ale věřím, že se o to poperou a skončíme nejhůř bronzoví,“ řekl předseda představenstva klubu Štěpán Popovič.

Článek

Severočeši chtějí na jaře prohnat favorizované celky Slavie i Sparty, byť jdou do bojů oslabeni o kanonýra a autora sedmi podzimních gólů Fenina, který už slaví úspěchy ve Frankfurtu. „Peníze za něj jsou v pokladně klubu a budou použity pro další činnost. Část jsme už vložili do čtyř posil, když jsme koupili kvalitu za odpovídající cenu,“ připomněl klubový šéf příchody útočníků Juna z tureckého Trabzonsporu, Slováka Heseka z Nitry, Smejkala z Plzně a obránce Vidličky ze Zlína.

Trenér Petr Rada si nové tváře pochvaluje: „I když Jun půl roku v cizině nenastupoval, pořád má v sobě potenciál. Přál bych si, aby se o góly na jaře podělilo po Feninovi více hráčů.“ Ve čtyřech z deseti přípravných zápasů ale vyšly Teplice střelecky naprázdno.

„Trochu mě to mrzí, protože jsme si šancí vytvořili dost. V Tipsport lize i na Kypru jsme ale narazili na špičkové soupeře, kteří nás prověřili i v defenzívě. Jsem rád, že se nám během zimy vyhýbala zranění. Výpadek měli jen Štohanzl a Smíšek, ale pro první zápas by mohli být připraveni,“ pokračoval kouč. „Chceme hrát atraktivní fotbal hlavně doma, kde jsme zatím neztratili ani bod,“ řekl Rada.

Pro jaro už Teplice nepočítají s Koukalem, který přestoupil na Žižkov. Rilke bude hostovat v Mostu, Kroupa v Kladně, P. Hašek v Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: