Hlavní obsah

Jarolím nemá rad simulanty, Slavii fandí i v hokeji

PRAHA

Den před důležitým zápasem v Poháru UEFA byl trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím hostem on-line chatu Sport.cz a trpělivě odpovídal na otázky čtenářů. Také proto se většina otázek točila kolem čtvrtečního duelu s londýnským Tottenhamem. „Bylo by úžasné vyhrát jedna nula,“ zasnil se mimojiné nad otázkami trenér vedoucího týmu české ligy.

Foto: SK Slavia Praha

Kouč fotbalové Slavie Karel Jarolím

Článek

Co se týče porovnání zázemí Slavie a Tottenhamu stojí Jarolím pevně nohama na zemi. „Možnosti jaké má Tottenham, a jaké máme my nelze srovnávat. Samozřejmě se budeme snažit dokráčet co nejdál. Ať chceme nebo ne, větší kvalitu má samozřejmě soupeř. To je realita,“ musel vzdát holt svému čtvrtečnímu sokovi slávistický stratég.

Proti defenzívě pražského týmu, která bude ve stoperské dvojici složena patrně z Brabce a Latky, se postaví obávaný útočník Kohoutů Dimitar Berbatov. Bulharský útočník v nynější sezóně Premier League vstřelil 10 branek v pětadvaceti zápasech. „Snad se nám ho podaří uhlídat, ale jednoduché to nebude,“ varuje před nebezpečným forvardem Jarolím.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
Trenér Slavie Praha Karel Jarolím

Trenér taky potěšil slávistické fanoušky pozitivní prognózou ohledně zdravotní stránky levého záložníka Dušana Šventa, který si v létě minulého roku na testech v anglickém Derby County přetrhl kolenní vaz a celý půlrok tak musel pauzírovat. „U Dušana Šventa probíhá rehabilitace dobře. Já jsem optimista, i on je dobře naladěný. Věříme, že by se na jaře mohl na hřišti objevit,“ doufá v brzký návrat exružomberského fotbalisty.

„Nemám rád simulování a un-fair zákroky, které rozhodčí ani postřehnout nemůže. Jsou hráči, kteří takovéto zbraně používají,“ odpověděl slávistický trenér na otázku, co mu na fotbale nejvíce vadí. Jeden ze čtenářů také narážel na velký počet útočníků, kterými sešívaní disponují. Nejednoho fanouška tak zajímala otázka, zda-li Jarolím nebude stavět v soutěžních utkáních hned tři vedle sebe. „Ne vždy to zaručí, že dáme dostatečný počet gólů. Když jim to půjde, proč bychom nehráli na tři,“ prozradil možné budoucí rozložení na hřišti Jarolím.

Patrika Bergera by přivítal

Ten také mezi mnohými zimními posilami přivítal ve svém týmu svého synovce Marka Jarolíma, který do Slavie přišel ze západočeské Plzně. Že by na něj přeci jen nebyl tak přísný jako na své syny odtajnil v jedné z odpovědí. „Nevím, možná, že nebudu přísný v takové míře. Určitě ho žádný dárek nečeká. On s tím ani nepočítá,“ nechce slávistický kouč svému příbuznému situaci na hřišti nijak ulehčovat.

„Kdo by nechtěl hráče jako je Patrik Berger. Velkou roli v jeho možném příchodu bude hrát jeho zdravotní stav,“ zauvažoval nad jednou z otázek ohledně bývalého slávisty Patrika Bergera. Ten právě v sešívaném dresu slavil poslední titul Slavie v sezóně 1995/96, na který by letos chtěli slávisté navázat. Mají k tomu blízko, pětibodový náskok z podzimní části ligy je předurčuje k největším adeptům na konečně prvenství.

Reklama

Související témata: