Hlavní obsah

Plzeň hodlá na jaře potvrdit podzimní výsledky

PLZEŇ

Navázat na podzimní výkony a uhájit překvapivou šestou příčku chtějí v jarní části Gambrinus ligy fotbalisté Plzně. Trenér Stanislav Levý se musel smířit s odchodem opor Daňka, Filla a Jarolíma, naopak může počítat s hostujícími sparťany Sylvestrem a Petrželou. „Budeme praktikovat hru, se kterou jsme byli úspěšní na podzim. Rychlou, agresivní a s maximálním nasazením,“ řekl na středeční tiskové konferenci Levý.

Článek

Plzeňský kádr doznal přes zimní přestávku řadu změn. Do Slavie odešel kapitán Marek Jarolím, do norského Stavangeru Martin Fillo a brankářskou jedničku Michala Daňka získal West Bromwich. Plzeň bude postrádat i Jana Zakopala, který minulý týden překvapivě z osobních důvodů ukončil kariéru. Do Teplic zamířil útočník Michal Smejkal. „Odchody patří do českého fotbalu, nevyhnou se jim ani Sparta a Slavia. Vše je záležitostí výše nabídky,“ okomentoval změny v kádru kouč Levý.

Naopak Západočeši získali dvě posily z mistrovské Sparty. Na hostování do konce sezóny přišel už v lednu Milan Petržela a nyní krátce před startem jarní části ligy Ludovic Sylvestre. Čtyřiadvacetiletý Francouz se na západě Čech pokusí vstřelit první ligový gól. „Finální přihrávka, výborná kopací technika, přehled ve hře. To jsou jeho vlastnosti, které budeme chtít využít. Jeho pozice bude více směrem dopředu,“ okomentoval nejčerstvější posilu trenér.

Chtějí hrát atraktivní fotbal

Z druholigových Bohemians Praha bude hostovat další záložník Jiří Šisler, z ostravského Baníku získala Plzeň na přestup Adama Varadiho, z Příbrami přišel obránce Navrátil. O místo v základní jedenáctce se popere i brazilský ofenzivní středopolař či útočník Rodriguez. „Nově příchozí hráči by měli v relativně krátké době nahradit odešlé fotbalisty. Chceme hrát důstojnou roli a minimálně zopakovat umístění, přestože je čas na sehrání krátký. Chceme hrát kvalitní fotbal,“ věří v atraktivní zápasy Levý.

Generálka na start jara se ale Plzni nepovedla, prohrála s třetiligovým německým celkem Wacker Burghausen 2:3. „Byla to správná facka ve správný okamžik. Utkání proti Brnu bude o něčem jiném a věřím, že se nám hned v prvním utkání podaří naplno bodovat,“ přemýšlí už trenér o nejbližším soupeři v Gambrinus lize. Pátý tým tabulky hostí Západočeši v nedělním startu jarní části soutěže.

Reklama

Související témata: