Hlavní obsah

Liberec řeší před startem ligy problém s marodkou

LIBEREC

Náročná zimní příprava, zajímavé posily. Fotbalisté Liberce strávili zimní ligový spánek na jedenáctém místě tabulky s pětibodovým náskokem na poslední Most, už v pondělním domácím duelu s ostravským Baníkem ale chtějí odstartovat plavbu do klidnějších vod. „Máme ale problém se zdravotním stavem hráčů, během přípravy neustále někdo scházel a potíže řešíme i před startem ligy,“ upozornil na středeční tiskové konferenci v Liberci kouč Ladislav Škorpil.

Článek

Liberečtí nabírali formu na jaro od začátku ledna, po soustředění v Hraběticích trénovali v Liberci a ve finále přípravy absolvovali kemp na Kypru. „Odehráli jsme deset přípravných duelů s padesátiprocentní úspěšností. V Tipsport Cupu jsme postoupili do semifinále, kde jsme bohužel nestačili na Příbram,“ shrnul Škorpil přípravné období, které hodnotil kladně. „Představy byly splněny, příprava měla odpovídající kvalitu i náročnost,“ dodal.

Kádr Liberce po podzimu opustili někteří zkušení hráči, Ivan Hodúr, Jan Blažek nebo Adam Petrouš. „Posily jsou ale zajímavé,“ prohlásil sportovní ředitel Slovanu Josef Jinoch. Na soupisku pro jaro přibyli záložník Marcel Gecov, Bořek Dočkal, z hostování se vrátili Milan Matula nebo Tomas Radzinevičius. „Dnes jsme navíc přivedli po měsíčním jednání avizovanou posilu, Chorvata Andreje Keriče,“ doplnil Jinoch.

Prohra s Bohemians posílila

Škorpil je s novými tvářemi spokojený. „Správnost transferové politiky se ale teprve ukáže. Problém se mi jeví jinde. Dostat osmnáct gólů v deseti přípravných zápasech není dobré,“ upozornil liberecký lodivod. Šokem byla pro Severočechy porážka v ligové generálce s předposledními Bohemians, kteří Slovan suverénně převálcovali 3:0. „Psychiku týmu to spíš posílilo. Horší už to být nemůže, jen lepší,“ věří svérázný kouč.

Před startem jara Liberec ale řeší problém s marodkou. „Máme problém se zdravotním stavem hráčů, během přípravy neustále někdo scházel a potíže řešíme i před startem ligy. Frejlach netrénuje, Bejbl si přivezl z Kypru výron, Dohnálek dostal koňara. Šprýmař Janů je zvláštní kategorie, jen je otázka, z koho si v současné chvíli dělá prdelky. Konzultuje zdravotní stav s nějakým léčitelem, který prý vyhání bolest ohněm,“ vypočítával Škorpil marody.

Proto už možná do pondělního duelu zasáhne Chorvat Kerič, do nějž Slovan vkládá velké naděje. Škorpil má každopádně před začátkem jara jasný cíl. „Zdrhnout co nejdřív ze spodní části tabulky. Zachraňování v posledním kole jsem si zažil a už o podobné zkušenosti nestojím. Pokud zajistíme slušné postavení v tabulce, tak se soustředíme na pohár. A můj osobní cíl? Dál mládnout!“ uzavřel s úsměvem liberecký trenér.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články