Hlavní obsah

Levý: Facka přišla v pravý okamžik

PLZEŇ

Přes zimu ztratil brankářskou jedničku, oporu záložní řady a produktivního útočníka. Přesto trenér fotbalové Plzně Stanislav Levý věří, že se svým celkem uhájí překvapivou šestou příčku po podzimní části. „Budeme dál praktikovat hru, se kterou jsme byli úspěšní na podzim. Rychlou, agresivní a s maximálním nasazením,“ řekl ve středu novinářům Levý.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Stanislav Levý

Článek

V přípravě se Plzni příliš nedařilo, jak může tým poznamenat prohra s třetiligovým Burghausenem v generálce?

Byla to facka ve správný okamžik. Utkání proti Brnu bude o něčem jiném a věřím, že se nám hned v prvním utkání proti Brnu podaří naplno bodovat.

Jak byste nedělního soupeře charakterizoval?

Viděli jsme Brno během soustředění v Turecku při remíze 1:1 proti Zimbru Kišiněv. Je to mužstvo, které si právem dalo za cíl dostat se do Poháru UEFA. Vyvážené se zkušenými hráči i nadějnými mladíky. Čeká nás těžký zápas, ale jsem přesvědčený, že moje mužstvo zápas zvládne.

Po odchodu klíčových hráčů Daňka, Marka Jarolíma a Filla jste získali Petrželu, Sylvestreho a Varadiho. Nebyl pohyb v kádru příliš velký?

Odchody patří do českého fotbalu, nevyhnou se jim ani Sparta a Slavia. Vše je záležitostí výše nabídky.

Co si od nově příchozích slibujete?

Měli by v relativně krátké době nahradit odešlé fotbalisty. Chceme hrát důstojnou roli a minimálně zopakovat umístění z podzimu. Přestože je čas na sehrání krátký.

Největší posilou by měl pravděpodobně být Sylvestre. Jak byste francouzského středopolaře popsal?

Měli jsme vytipované hráče, kteří by se nám hodili do koncepce. Ludovic je hráč, který může být prospěšný v defenzívě i ofenzívě. Jsem moc rád, že se nám jej podařilo získat.

Čím může hru Plzně nejvíce obohatit?

Finální přihrávka, výborná kopací technika, přehled ve hře. To jsou jeho vlastnosti, které budeme chtít využít. Jeho pozice bude více směrem dopředu.

Jaké jsou vaše plány pro jarní část soutěže?

Budeme dál praktikovat hru, se kterou jsme byli úspěšní na podzim. Rychlou, agresivní a s maximálním nasazením. To je správná cesta, ve které chceme pokračovat.

Reklama

Související témata: