Hlavní obsah

Sparťan Rezek bude na jaře hostovat v Bohemians 1905

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 před víkendovým startem jarní části soutěže posílili svoji útočnou formaci. Ze Sparty přišel na půlroční hostování Jan Rezek. Oba pražské kluby dohodu ve čtvrtek potvrdily na svých internetových stránkách.

Článek

Rezek se nevešel do kádru mistrovského celku, trenér Bílek se tak stejně jako v případě odchodu Ludovica Sylvestreho rozhodl nechat Rezka pravidelně hrát v jiném prvoligovém klubu. „Honza Rezek by na Letné nedostával tolik příležitostí, v dresu Bohemians bude pravidelně nastupovat a dostane se tak do zápasového rytmu," uvedl na stránkách Sparty k odchodu Jakub Otava, ředitel komunikace letenského klubu.

Bohemians se bude zkušený útočník hodit v jarních bojích o záchranu v nejvyšší soutěži. „Jsme velmi rádi, že jsme Honzu získali. Může být pro nás velmi důležitým hráčem v boji o záchranu. Jednání se Spartou i s hráčem byla velmi korektní a jsou ku prospěchu všech,“ řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Teplický odchovanec se už ve čtvrtek ráno zapojil do tréninku Bohemians 1905, kteří se v Nymburce připravují na sobotní utkání v Olomouci. „Honza už s námi do Olomouce pojede, přišel těsně před začátkem soutěže, ale je to velmi kvalitní hráč, který se dokáže rychle přizpůsobit,“ prohlásil na stránkách Bohemky trenér Zbyněk Busta.

Kouč Klokanů si pochvaluje zarputilost a nasazení, které je pro Rezka typické. „Rezek je typem dravého ofenzivního hráče, který může nastupovat v záloze i v útoku. Je rychlý, což nám v útoku často chybělo, protože máme spíše vysoké hráče. Navíc přesně splňuje naše požadavky i v dalších parametrech. Je hráčem střední generace s velkými zkušenostmi,“ popsal Busta pětadvacetiletého fotbalistu.

Rezek poprvé nakoukl do ligy v Teplicích, poté odešel do Sparty. Zahrál si Ligu mistrů i Pohár UEFA, v Krasnodaru si vyzkoušel ruskou ligu. Přes Plzeň se vrátil do Sparty, kde se ale během podzimní části příliš do hry nedostal. V 89 ligových zápasech nastřílel devět gólů.

Reklama

Související témata: