Hlavní obsah

Ostrava chce na jaře uhájit postavení v první pětce

OSTRAVA

S cílem uhájit své postavení v elitní pětce vstupují do jarní části prvoligové sezóny fotbalisté Baníku Ostrava. Základního kádru se až na odchod útočníka Adama Varadiho do Plzně prakticky nedotkly změny, největší zimní novinkou je tak na Bazalech příchod sázkové společnosti Fortuna do role titulárního partnera klubu.

Článek

"Uzavřeli jsme dohodu na jarní část sezóny s možností další spolupráce. Jsme za to rádi, protože celý podzim jsme měli na dresu místo titulárního partnera prázdné," informoval na čtvrteční tiskové konferenci předseda představenstva Tomáš Trucha.

Baník nemění plán, který vyhlásil už na podzim. Klub se přihlásil do Poháru Intertoto a to znamená, že musí skončit do pátého místa. "Cíle jsme vyhlásili na podzim. Hrát po tříleté přestávce ve špičce do čtvrtého místa, což plníme, a tím pádem tedy zůstává reálný i cíl druhý, umístit se v tabulce co nejvýše. Pro mě osobně je ale důležité, aby mužstvo potvrdilo sportovní růst i v oblasti mentální psychiky," prohlásil generální manažer Verner Lička.

Sehranost velkou devízou

Velkou devizou Baníku by měla být sehranost. Až na Varadiho, který stejně téměř celý podzim promarodil, zůstal kádr pohromadě. "Nechtěli jsme dělat velké přesuny. Čekali jsme na návrat dlouhodobě zraněných hráčů," vysvětlil Lička. Ostrava odolala nabídkám domácích i zahraničních klubů a udržela všechny tři klenoty Bystroně, Svěrkoše, Marka nebo i Zehera.

Baník se střelecky naladil v generálce proti Dubnici. Slovenský klub smetl šesti góly i bez několika zraněných opor. "Tchuř ani Metelka první zápas v Liberci bohužel nestihnou, ale Marek, Bystroň i Svěrkoš jsou v pořádku," uvedl trenér Karel Večeřa. Navzdory optimistickým prognózám se odsouvá návrat do sestavy dlouhodobě zraněných; Lukeš, Bolf ani Tomašák ještě nejsou způsobilí ke hře. "Bolf je ve fázi intenzivního posunu, už se mu věnuje kondiční trenér. Tomašák si o víkendu zahraje přípravný zápas za béčko a Lukeš už se s mužstvem zapojuje do taktických věcí," řekl Lička.

I přes zdravotní komplikace má tým podle Večeři na to, aby si své podzimní postavení obhájil. "Se zraněnými hráči je trošku problém, ale zase je to příležitost pro hráče širšího kádru. Určitě máme na to být v popředí tabulky," dodal Večeřa.

Reklama

Související témata: