Hlavní obsah

Sparťanská cesta k titulu vede přes Zlín

PRAHA

Cesta k obhajobě mistrovského titulu vede přes Zlín, kde Sparta hraje v sobotu úvodní jarní ligový duel. To si plně uvědomují na pražské Letné. Na té zlínské Sparta třináct let v lize nevyhrála. Naposledy na jaře roku 1995 gólem Svobody z penalty 1:0. „Chceme získat titul a cesta k němu vede přes zvládnutí prvního zápasu ve Zlíně. Pojedeme tam s cílem vyhrát,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

„Každá negativní série musí jednou skončit, tahle je hodně dlouhá a přišel její čas. K optimismu mě vede jednak fakt, že jsme tam naposledy vyhráli loni na podzim v poháru, kdy oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách, a také víra v sílu našeho celku, který by to měl zvládnout,“ netajil víru v obrat Bílek.

„Naší devizou v boji o titul by měla být soudržnost kolektivu, ať se bude dařit nebo nebude. Hráči musejí dát do každého zápasu vždy celé srdce a chtít vyhrát. Nebudeme koukat na ostatní, ale především na sebe a půjdeme zápas od zápasu,“ dodal. Pět bodů ztráty na vedoucí Slavii nevidí jako nepřekonatelný problém ani hráči.

Došek za týden

Bílek chce zúžit kádr na čtyřiadvacet hráčů. Ve čtvrtek odešel na půlroční hostování do Bohemians 1905 útočník Rezek, už v týdnu pak Sylvestre do Plzně. „Ještě hledáme hostování pro Kóňu. Mareš je v rezervě. Z podzimního kádru odešli Pospěch do Kodaně a Zabavník do Grozného. Brezinský se vrátil do Liberce. Na hostování jsme už v lednu a začátkem února pustili Žofčáka do Jablonce, Kroba do Kladna a Petrželu do Plzně,“ vypočítal Bílek.

K marodům kouč dodal: „Došek trénuje individuálně, do Zlína nejede, ale na následující zápas se Žižkovem by měl být připravený. Kiselovi se zhoršil stav zraněného kotníku, takže také nebude na první zápas k dispozici. Kúdela si poranil v sobotu koleno a bude chybět asi čtyři týdny. Naopak nedávní marodi Horváth, Vacek a Kulič jsou připraveni.“

Dohoda s Ultras

Boj vedení Sparty s Ultras podle tiskového mluvčího Jakuba Otavy skončil. „Vše jsme předem avizovali. Dohodli jsme se na podmínkách, se zástupci Ultras, kteří už Spartu nebojkotují a pochopili, že chystané změny jsou dobré i pro ně. Na tribunu, kam chodí, jsou speciální permanentky a budujeme i zvláštní vchod. To umožní lepší kontrolu a případné vyvedení nebo zamezení vstupu jedincům, kteří škodí klubu i samotným fanouškům. Věřím, že se domluvíme i na dalších věcech,“ řekl Jakub Otava s tím, že Sparta má k dispozici kvalitnější kamerový systém.

„Máme s našimi fanoušky společný cíl, chceme vyhrát ligu. Toho dosáhneme, jen když budeme jednotní. Vážíme si jich a potřebujeme je. Loni na jaře nám výrazně pomohli k titulu. Všichni věříme, že nás podpoří i letos,“ zdůraznil přání celého týmu Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice