Hlavní obsah

Polepšíme si, říká ostravský útočník Svěrkoš

OSTRAVA

Václav Svěrkoš věří, že na jaře Baník úspěšně zaútočí ze čtvrté alespoň na třetí příčku tabulky. Má důvod: Do týmu se prý brzy vrátí výborní fotbalisté, kteří celý podzim chyběli.

Článek

„Martin Lukeš je pro Baník klíčovým hráčem, po těžké operaci se zázračně uzdravuje. Dělá pokroky, možná za měsíc se vrátí,“ říká nadšeně útočník Baníku a hned přechází k další výrazné osobnosti, stoperu Bolfovi, který se na Bazaly vrátil v létě, ale kvůli zdravotním problémům ještě neodehrál ani minutu.

„Renda Bolf už s námi trénuje naplno. S ním síla mužstva vzroste.“ Třetím Svěrkošovým trumfem je levák Petr Tomašák. „Prodělal operace kolene, ale je zpět. Možná za dva týdny bude hrát ligu.“

Na Bazalech v zimě k žádným velkým změnám nedošlo. Na hostování odešli Varadi (Plzeň) a Mišinský (Frýdek-Místek). Z jiných klubů posily nepřišly, vracejí se z marodky. Například stoper Neuwirth má velice blízko do základu v pondělí v Liberci.

Svěrkoš vyhlíží do jara optimisticky. „Jsme čtvrtí, ale na třetí i druhé místo ztrácíme jen tři body. Zvláště když se nám vrátí dlouho chybějící opory, budeme silní a věřím, že si polepšíme.“

Reklama

Související témata: