Hlavní obsah

Most dotáhl na poslední chvíli přestup blšanského Gedeona

MOST

Na poslední chvíli získali fotbalisté Mostu důležitou posilu pro svou jarní záchranářskou misi v první lize. Vedení klubu se v pátek definitivně domluvilo s Chmelem Blšany na přestupu bývalého reprezentačního záložníka Patrika Gedeona. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: ČTK/EPA

Patrik Gedeon v dresu Slavie Praha nakouknul i do evropských pohárů. Ilustrační foto.

Článek

Gedeon s týmem absolvoval zimní přípravu, ale ještě v pátek dopoledne nebylo zcela jasné, zda se jeho přesun do nedalekého Mostu uskuteční. "Dnes v dopoledních hodinách došlo k dohodě mezi kluby o přestupu Gedeona do Mostu," informoval šéf klubu Petr Kabíček.

Připomněl, že opačným směrem by z Mostu mělo zamířit několik fotbalistů. "Do Blšan odchází několik hráčů, kteří by měli posílit tamní tým, hrající ČFL. Jména budou upřesněna ještě v dnešních odpoledních hodinách," uvedl funkcionář, podle kterého ale odchod fotbalistů nebyl součástí jednání o Gedeonovi.

Chomutovský odchovanec zamířil do Blšan poprvé před třinácti lety a v roce 2001 přestoupil do Slavie Praha, kde strávil čtyři roky. Pak vyrazil na nepříliš vydařené angažmá do lichtenštejnského Vadúzu, později působil nějaký čas v polském Plocku a naposledy znovu pomáhal v třetiligových Blšanech.

V první lize odehrál dvaatřicetiletý fotbalista 177 utkání a vstřelil 18 branek. Třikrát nastoupil za národní tým.

Reklama

Související témata: