Hlavní obsah

Sparta odstartovala jaro výhrou ve Zlíně, Klokani vezou bod z Olomouce

Dvouměsíční čekání je u konce, nejvyšší fotbalová soutěž se po přestávce znovu rozběhla. Úspěšně zahájili stíhání vedoucí Slavie fotbalisté Sparty, kteří po třinácti letech vyhráli ve Zlíně. Výhru 2:0 zařídili Slepička a Vacek. Předposlední Bohemians 1905 odstartovali cestu za záchranou ziskem bodu na hřišti Olomouce. Ta vedla po gólu Michala Hubníka, na konečných 1:1 vyrovnal Ordoš.

Článek

Sparta po třinácti letech zlomila zlínské prokletí a ve zmrzlém sobotním večeru vykročila za obhajobou. Na kluzkém terénu Sparta brzy eliminovala zlínské útočné choutky a naopak Baránek měl problémy se střeleckými pokusy Matušoviče a Horvátha. Pražané kontrolovali hru, ale po čtvrt hodině hry vyzkoušel pozornost Grigara z pětadvaceti metrů ránou pod břevno Musil. O chvíli později měl největší šanci Vacek po narážečce s Kuličem, ale neprostřelil ležícího gólmana. Dvakrát pak sudí přerušil krátce zápas kvůli světlicím ze sektoru fanoušků hostí.

Po půl hodině hry zatáhl míč po pravé straně Voříšek, Miroslav Slepička pronikl na kraj pokutového území a krásnou ránou k pravé tyči nedal Baránkovi šanci. Domácí v závěru poločasu zatlačili Spartu k její šestnáctce, ale trefovali jen zeď v rudých dresech. V poločase prohráli místní policisté bitku s pražskými rowdies, kteří je zasypali utrhanými sedačkami.

Sparta začala druhou půli lépe, ale Kulič v první šanci Baránka neprostřelil. Obranu domácích vzápětí demontoval Kadlec, našel volného Kamila Vacka a ten podruhé rozvlnil síť. Zlín mohl po rohovém kopu vrátit do hry Zúbek, ale Grigar jeho šanci bravurně zlikvidoval. Pražané pak znovu začali rozebírat domácí rychlými narážečkami. Ty k dalšímu gólu sice nevedly, byť Slepička měl na kopačce další tutovku, ale neprosadili se ani domácí z občasných protiútoků.

Ordoš zařídil Klokanům bod

Devátá Olomouc hostila předposlední Bohemians 1905 a po úspěšné přípravě domácí příznivci čekali tříbodový zisk. Hanáci se mohli radovat těsně před koncem poločasu, kdy se přízemní střelou z téměř 30 metrů trefil domácí Michal Hubník.

Klokani se ale nevzdali a podařilo se jim vyrovnat. Po sérii chyb domácích zadáků se v 78. minutě odrazil míč k Michalu Ordošovi a ten mezi nohama brankáře Drobisze vyrovnal. Hosté si zbytek zápasu zkušeně ohlídali a mohli se radovat ze zisku bodu. Na podzim se oba celky rozešly po remíze 0:0.

Gambrinus liga, 17. kolo:
Sobota 16. února
Tescoma Zlín - Sparta Praha 0:2on-line
Branky: 31. Slepička, 50. Vacek.
Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1:1on-line
Branky: 45. Hubník - 78. Ordoš.
Neděle 17. února:
Viktoria Žižkov - SK Kladno 1:0on-line
Branka: 70. Švancara z pen.
15:00 Viktoria Plzeň - 1. FC Brnoon-line
17:00 FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 97on-line
17:00 FK Teplice - SIAD Moston-line
20:15 Slavia Praha - České Budějovice (ČT4)on-line

Reklama

Související témata: