Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 1:1Olomouc vydržela hrát jen poločas a s Bohemians remizovala 1:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hubník 1 : 0
78. Ordoš 1 : 1

Jarní premiéra po oslnivé zimní přípravě olomouckým fotbalistům zhořkla. Sigma v zimě vyhrála všech devět přátelských zápasů, ale v sobotu doma jen remizovala s Bohemians 1:1 a posedmé za sebou neokusila chuť ligového vítězství. Hanáci přitom celý první poločas excelovali, z obrovské převahy však zásluhou Hubníka vytěžili jediný gól a po změně stran převzali iniciativu Pražané, kterým dvanáct minut před koncem zařídil Ordoš cenný bod v boji o udržení.

Článek

Vlny olomoucké ofenzivy se na přetíženou obranu Bohemians valily od prvních minut. Domácí podle slibu kouče Pulpita výrazně zkvalitnili hru po stranách, ale hosty dostávali do úzkých i po akcích středem hřiště. Benjamínek Petr se při premiéře v základní sestavě už v páté minutě mohl dočkat i první ligové trefy, ale po Hubníkově přisunutí se zalekl velké šance a před osamoceným Sňozíkem zakopl.

Elán Hanáků ale neutuchal. Domácí záloha se předháněla v nápadech a jednoduchých kombinacích na jeden dotek, i oba bijci na hrotech motali hlavy defenzivě Bohemians. Jen s koncovkou si Olomoučtí netykali. Ve 14. minutě se do další gólové situace řítil Petr, ale Hubník tentokrát prováhal nejvhodnější moment pro přihrávku, takže volný spoluhráč se nedostal k zakončení. O deset minut později už by se Bohemians neobešli bez Sňozíka, který u bližší tyče pohotově zakročil proti šikovné teči agilního Hubníka.

Předposlední tým soutěže na Hané poločas neexistoval. Zpočátku se sice snažil tlačit kupředu, ale na soupeřově polovině byl zcela bezzubý. Drobisze otestoval v 22. minutě jedovatou ranou jen nejaktivnější z klokanů Pavel Hašek.

Už se zdálo, že z velké převahy Olomouce bude rezultovat jen devět rohových kopů, ale se závěrem poločasu domácí nápor zúročili i gólem: z třiadvaceti metrů se do balonu opřel Hubník a jeho projektil nemohl skončit přesněji u pravé tyčky.

Bídu Pražanů ukončila přestávka. Od obrátky se hra nováčka radikálně vylepšila a změnu v rozložení sil v 50. minutě dokumentoval Ordoš, který z dálky trefil břevno. Domácím se zápas začal vymykat z kontroly. Invence krajních záložníků upadla a s ní se vytratila celá olomoucká ofenziva. Zato soupeř byl stále nebezpečnější. Další kritický moment domácí přečkali v 63. minutě, Drobisz si poradil s nedůrazným pokusem Morávka a Bálek, který byl na hřišti pár sekund, z dorážky hlavou míč nedokázal umístit do prázdné branky.

Sílící tlak hostů nenašel odezvu ani v 73. minutě, stoprocentní šanci hlavičkujícímu Ordošovi po centru Pavla Haška zmařil Drobisz. Všechny chyby v olomoucké obraně však gólman napravit nedokázal. Bohemians se zaslouženého vyrovnání dočkali dvanáct minut před koncem, Jindřiškův špatný odkop doskákal k Ordošovi, který Drobisze prostřelil mezi nohama a rozjásal na pět stovek fanoušků v sektoru pražského klubu.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (1:0)
Branky: 45. Hubník - 78. Ordoš. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Jiřík. ŽK: Petr - Rezek, P. Hašek, Morávek, Rada. Diváci: 4429.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Hudec, Škerle, Randa - Bajer, Rossi, Kaščák, Onofrej (77. Janotka) - Petr (71. Bueno), Hubník (85. Melinho). Trenér: Pulpit.
Bohemians 1905: Sňozík - Knakal, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec (62. Bálek), I. Hašek, Morávek, P. Hašek (90. Bartek) - Rezek, Ordoš (83. Slezák). Trenér: Busta.

Reklama

Související témata: