Hlavní obsah

Uličný: Některé z opor nehrály tak, jak jsem očekával

PLZEŇ

Fotbalisté plzeňské Viktorie navázali na své kvalitní výkony z podzimu a v prvním jarním zápase po sympatické hře porazili 1.FC Brno 2:0. I když během zimní přestávky domácí opustila osa týmu Daněk, Jarolím, Fillo, stejně tak kvalitně je nahradili Ilizi, Sylvestre a Varadi. To trenér hostí Petr Uličný spokojený nebyl. „Někteří hráči mě hodně zklamali, pak se snažili, ale to bylo pozdě,“ řekl po zápase.

Článek

Brno drželo se soupeřem krok prvních dvacet minut. Poté v pokutovém území osamocený Varadi vstřelil úvodní branku zápasu a domácím narostla křídla. „Začátek byl vyrovnaný, s tím jsem byl spokojený. Nevynucenou chybou jsme inkasovali první gól, pak přišla penalta a Plzeň začala hrát v klidu,“ řekl po utkání hostující trenér Uličný s tím, že za první poločas své svěřence v kabině rozhodně nepochválil.

„Přijeli jsme uhrát dobrý výsledek. Po první inkasované brance jsme viděli, že máme proti sobě silného soupeře. V kabině jsem nebyl až moc agresivní, ale nespokojený,“ ubezpečil novináře Uličný. „Některé z opor nehrály tak, jak jsem očekával,“ dodal brněnský stratég a přiznal, že nebude jednoduché zacelit prostor, kde dříve operoval Mário Holek, který v zimě přestoupil do Dněpru Dněpropetrovsk.

Posily ukázaly kvalitu

V utkání se ve velice dobrém světle předvedli nově příchozí hráči Plzně. Ať už to byl Petržela nebo Sylvestre, kteří na západ Čech přišli na hostování ze Sparty, a nebo Varadi, který kádr trenéra Levého doplnil z ostravského Baníku. „Není to pro ně jednoduché. Jsou to ale hráči, kteří už mají něco za sebou. Pomohlo jim to, že jsme dali gól, potom se uklidnili a to se projevilo i v jejich kvalitě,“ řekl na adresu zimních posil plzeňský trenér Stanislav Levý.

Po odchodu brankářské jedničky Michala Daňka musel domácí kouč vsadit na jednoho z trojice brankářů, které má v kádru. Pro první utkání zvolil Luboše Iliziho, který proti Brnu nakonec udržel čisté konto. „Neviděl jsem, že by tam udělal nějakou závažnou chybu. To utkání zvládnul dobře,“ pochválil slovenského gólmana Levý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články