Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:1Boleslav ani na osmý pokus nevyhrála a s Jabloncem jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rajnoch (penalta) 1 : 0
65. Necid 1 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ani v duelu 17. kola první ligy neukončili dlouhou sérii bez vítězství, která se natáhla už na osm zápasů. V neděli remizovali s Jabloncem 1:1 a avizovanou stíhací jízdu za špičkou tabulky nezahájili úspěšně. Boleslav sice vedla od šesté minuty, když kapitán Rajnoch proměnil penaltu, ale v 64. minutě zařídil pro čtrnáctý Jablonec cennou remízu střídající Necid.

Článek

Domácí před zápasem slibovali, že udělají všechno pro vylepšení špatné bilance na svém hřišti, kde letos získali jen dvě výhry, a v úvodu dostáli svým předsevzetím. Hosté z Jablonce už v páté minutě nepokryli dravý únik Kaliny z levé strany a domácího univerzála, který dnes nastoupil netradičně na kraji obrany, jen za cenu faulu zastavil ve velkém čtverci jablonecký stoper Homola. Penaltu pak jistě proměnil Rajnoch, nový kapitán mužstva po odchodu záložníka Matějovského do Readingu.

Absence reprezentačního středopolaře ale jako by na Mladou Boleslav dopadla víc, než si domácí byli ochotni připustit. Boleslavští hráli strnule a bez nápadu, nově sestavený středová dvojice Hodúr - Táborský nedala hře žádný řád. Nebylo divu, že Jablonec rychle vycítil, že domácí vůbec nemají svůj den a začal soupeř přehrávat.

Hosté působili vyspělejším a dynamičtějším dojmem, ale zase je brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Příkladem byla třeba šance Klapky. Ten ve 27. minutě po zaváhání domácích beků mířil slabě jen do gólmana Pižanowského, který v zimě vyhrál souboj o místo jedničky s Millerem.

Mladou Boleslav jako by její bídný výkon v úvodním dějství nevaroval. Domácí si ještě dvacet minut zahrávali, než se hosté, kteří v úvodu druhé půle ztratili zraněného kapitána Loučku, dočkali zaslouženého vyrovnání. Rohový kop ještě Středočeši odvrátili, následnou ránu Žofčáka Pižanowski s námahou vytěsnil jen na břevno a dobíhající Necid, další zimní posila Jablonce, zblízka snadno zavěsil.

Trenérovi Komňackému tak dokonale vyšlo střídání, osmnáctiletý Necid v tu chvíli pobýval na hřišti pouhou minutu, ale hned osvědčil skvělou orientaci i instinkt kanonýra. Ani takové varování Boleslavi nestačilo. Necid se mohl stát jejím dokonalým katem, ale čtvrt hodiny po svém vyrovnání po dalším centru Žofčáka špatně trefil míč. Jablonec na konci mohl přijít i o remízu, jenže další nový muž na hřišti Holub minutu před koncem nechal po svojí hlavičce vyniknout gólmana Špita. Boleslav tak počtvrté za sebou ukončila ligový duel remízou 1:1.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 97 1:1 (1:0)
Branky: 6. Rajnoch z pen. - 64. Necid. Rozhodčí: Příhoda - Ondo, Novák. ŽK: Řezníček, Táborský, Kopic, Procházka - Hloušek, Huber, Necid, Eliáš. Diváci: 4068.
Ml. Boleslav: Pižanowski - Procházka, Rajnoch, Kopic, Kalina - A. Mendy (68. Sedláček), Hodúr, Táborský (81. Vaněček), Poláček (72. Holub) - Řezníček, Kysela. Trenér: Ščasný.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Loučka (54. Eliáš) - Žofčák (82. Michálek), Valenta, Klapka, Hloušek - Straka (63. Necid). Trenér: Komňacký.

Reklama