Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 1:0Černý gólem v závěru zařídil výhru Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Černý 1 : 0

PRAHA

Na promrzlém Strahově přivítala v neděli fotbalová Slavia v 17. kole fotbalové Gambrinus ligy České Budějovice a na Jihočechy od začátku pěkně vlétla. Útočné snažení červenobílých však dlouho ke gólu nevedlo. Tři body tak týmu Karla Jarolíma zajistil až šest minut před koncem Jaroslav Černý, který do Slavie přišel v zimě právě z Budějovic.

Článek

Už v páté minutě byla k vidění první nebezpečná akce. Postaral se o to centrující Černý a hlavičkující Latka, jeho pokus však šel těsně nad bránu hostujícího gólmana Kučery. Hráči Budějovic se v prvních dvaceti minutách skoro nedostali na polovinu domácího týmu. V 11. zahrával Černý přímý kop, ale jeho dělovka skončila těsně nad břevnem.

Svěřenci trenéra Straky nestíhali a často si museli pomáhat zákroky za hranicí pravidel, nejvíce starostí dělal hostům technický Jaroslav Černý.

Toleski neproměnil vyloženou šanci 

Slavia se mohla dostat do vedení ve 29. minutě. Milan Ivana, který vystřídal otřeseného Střihavku, jehož zasáhl míč z bezprostřední blízkosti do hlavy, našel ve vápně volného Toleskiho, ten však Kučeru tváří v tvář nepřekonal. Sešívaní měli územní převahu a vytvořili si i několik šancí, žádnou z nich se jim však nepodařilo přetavit ve vedoucí branku.

Budějovičtí hráči rozhodně nehráli v rukavičkách a rozhodčí Jech jim to toleroval. Ve 48. minutě byl ve vápně postrčen Toleski, domácí se ale pokutového kopu dožadovali marně. Čtyři minuty na to trefil z přímého kopu Toleski tyč budějovické branky. Po nevybíravém zákroku Hílka musel střídat zraněný Marek Jarolím.

Hosté hrozili z brejků

V 61. minutě se do ojedinělého ohrožení domácí branky dostaly Budějovice, Mrkvička ale po rychlém brejku pálil vedle. O sedm minut později se na druhé straně ke střele dostal Makedonec Toleski, jeho pokus však zlikvidoval hostující gólman. Možnost dalšího rychlého brejku se Budějovicím naskytla čtvrt hodiny před koncem. Vozábalovu ránu z dvaceti metrů Vaniak vyrazil jen před sebe, dorážka Stráského z pěti metrů však šla vysoko nad.

Zaslouženého gólu se Strahov dočkal až v 84. minutě. Kalivodovu tvrdou střelu gólman pouze vyrazil k Černému a ten propálil vše co mu stálo v cestě.

Výsledek:
SK Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Černý. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Slavík. ŽK: Toleski - Kučera, Homoláč.
Slavia Praha: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Dřížďal - M. Jarolím (54. Kalivoda), Abraham, Tavares (73. Suchý), J. Černý - Střihavka (25. Ivana), Toleski. Trenér: K. Jarolím.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Hunal, Homoláč, Žižka (82. Šmíd). - Mezlík, Hílek, Vozábal, Šíma - Mrkvička (86. Svátek), Stráský. Trenér: Straka.

Reklama