Hlavní obsah

Plzeňský Varadi: Viktorka má určitě na poháry

Zásluhou zimních posil Sylvestreho a Varadiho vyhráli plzeňští fotbalisté v 17. kole Gambrinus ligy nad 1.FC Brno 2:0. Byl to právě bývalý útočník Baníku Ostrava Adam Varadi, který ve Štruncových sadech nasměroval svůj tým za vítězstvím. Ve 23. minutě vstřelil první branku zápasu. Do poločasu ho napodobil Ludovic Sylvestre z penalty. „Výsledek 2:0 s Brnem je dobrý,“ řekl ke konečnému skóre po utkání šťastný střelec Varadi.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Radost útočníka Plzně Adama Varadiho (vlevo) po gólu v utkání proti Brnu

Článek

Jak byste popsal akci, při které jste vstřelil první gól zápasu?

Trochu mě překvapilo, že se ke mně míč dostal. Nevím od koho šla přihrávka, nakonec to tečoval jeden z brněnských obránců. Já jsem si počkal, až Lejsal spadne a dal jsem mu to na druhou stranu.

Bylo vaší výhodou, že se Brno muselo v druhém poločase snažit o útočení?

Pro útočníka je to lepší, protože je více prostoru k útočení. Brno otevřelo hru, mohli jsme ještě zvýšit, ale to se bohužel nepodařilo.

Před začátkem jara do Plzně přišlo několik nových hráčů, jedním z nich jste byl i vy, na hřišti to vypadalo, že jste se sehráli vcelku rychle.

Dalo by se říci, že jsme spolu týden. Myslím si, že jsme dobře sehraní, i když na to bylo málo času.

Věděl jste, že budete v základu k tomuto utkání?

Trenér to nedává najevo. Dozvěděl jsem se to před zápasem na přípravě. Budu rád, když tam budu dál, a když budu předvádět takové výkony, abych v základu zůstal.

Po poločase jste vedli překvapivě 2:0, nemohlo po půli dojít k podcenění soupeře?

Určitě nešlo o uspokojení. Říkali jsme si, že nesmíme nic podcenit, nechtěli jsme Brno do ničeho pustit. Myslím si, že se nám to podařilo, i když Brňané párkrát zahrozili.

Fanoušci v Plzni se po odchodu osy týmu Daněk, Jarolím, Fillo obávali, že vaše výsledky už nebudou takové jako na podzim. Výsledek proti Brnu mluví ovšem o opaku.

Četl jsem to téměř ve všech novinách. Trochu mě to překvapilo, protože si myslím, že sem přišli kvalitní hráči. Tímto zápasem jsme všem potvrdili, že je mančaft na dobré úrovni.

Ziskem tří bodů jste se dostali na čtvrté místo v tabulce, kam až míří Plzeň?

Myslím si, že má Viktorka určitě na poháry a věřím, že to tak bude.

V příštím utkání vás čeká duel na Bohemians, co od toho zápasu očekáváte?

Ve Vršovicích se hraje špatně, uvědomujeme si sílu jejich fanoušků. Já jen doufám, že potvrdíme tuto výhru.

Budete se prezentovat útočným fotbalem?

Myslím si, že určitě útočně. Bylo by špatné jen bránit.

Reklama

Související témata: