Hlavní obsah

Černý: O titulu rozhodnou pevnější nervy

Zimní posila fotbalistů Slavie Praha Jaroslav Černý v neděli v 17. kole Gambrinus ligy nastoupil proti svému bývalému týmu a v 84. minutě zajistil sešívaným tříbodový zisk. Pražané díky výhře nad Českými Budějovicemi opět odskočili svým pronásledovatelům na pět bodů. Při gólové střele Černý hlavně doufal, aby mu míč neskočil, a správně ho trefil.

Článek

Svým gólem jste rozhodl utkání proti svým bývalým spoluhráčům, jaké to bylo?

Vím, že kluci byli naštvaní, ale nemám čas na to myslet. Pro nás jsou ty tři body hrozně důležité. Jsem rád, že to tam spadlo, věřil jsem, že to přijde.

Jak byste zhodnotil utkání?

Budějovice přijely s defenzívou, snažily se naše akce přerušit někdy i za cenu faulu. Terén navíc nebyl úplně ideální.

Byl jste se svými bývalými spoluhráči před zápasem v kontaktu?

Ne. Pouze jsme se pozdravili. Ale času na to bude hodně. V Budějovicích stále bydlím a mám tam manželku. S klukama občas zajdu na kafe, takže se o tom ještě budeme bavit. Budějovice už mohou být v klidu, jsou zachráněné a na nějaké vyšší umístění myslím nemají v klubu ambice.

Čeká vás nějaké zápisné?

Asi budu muset do šatny koupit nějaká grilovaná kuřata.

Dokážete se vyrovnat s tlakem, který na vás bude vyvíjen? Už v neděli jste věděli, že Sparta i Teplice vyhrály...

Musíme na to být připraveni, pod tlakem budeme hrát celé jaro. Rozhodovat bude to, kdo bude mít pevnější nervy. My chceme titul a tak musíme mít lepší nervy my.

Jak popíšete svůj gól?

Trochu jsem se třepal, aby se něco nepokazilo. Viděl jsem, jak se jeden z bránících hráčů přesunoval podél brankové čáry, tak jsem mu to chtěl trefit do protipohybu a bál jsem se, aby míč neskočil.

Reklama

Související témata: