Hlavní obsah

Policisté obvinili fotbalového fanouška za potyčku v Olomouci

Policisté obvinili dvaatřicetiletého fotbalového fanouška z Prahy za sobotní potyčku na parkovišti přírodního koupaliště Poděbrady nedaleko Olomouce. Muž dřevěnou násadou rozbil okno policejního vozu a lehce zranil policistu. Je jediným stíhaným fanouškem ze zhruba dvousetčlenné skupiny, která se na parkovišti během ligového utkání Olomouc - Bohemians 1905 poprala.

Článek

Podle informací ČTK šlo o předem domluvenou potyčku několika různých klubů včetně například slovenských hooligans. Větším potyčkám policie zabránila.

Muže policejní komisař obvinil z výtržnictví a z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. "Fotbalový fanoušek z Prahy v sobotu vpodvečer na parkovišti u koupaliště Poděbrady při vzájemné potyčce fanoušků rozbil dřevěnou násadou přední okno dveří policejního vozidla. Při rozbití okna došlo k drobnému poranění policisty ve vozidle," řekla v pondělí ČTK olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Útočníka policisté zpacifikovali až po hrozbě použití střelné zbraně.

Účastníci bitky na stadión zřejmě vůbec nemířili

Na parkovišti se sešly asi dvě stovky fanoušků, kteří si údajně smluvili bitku již před několika dny. Incident se podle policie odehrál kolem 16:45. Účastníci bitky na Andrův stadión zřejmě vůbec nemířili, o čemž svědčí i prohlášení pražského klubu, který přímým divákům zápasu v neděli na svém webu poděkoval. "V době zápasu se setkaly tábory sympatizující s několika kluby (českými i slovenskými) a došlo k drobným potyčkám. Nikdo z těchto lidí se však na stadion nedostal a ani se nezúčastnil zájezdu Bohemians 1905," uvádí se v prohlášení.

Policisté však tvrdí, že mají informace pouze o tom, že se potyčky zúčastnili jen příznivci olomouckého a pražského klubu. Podle Dolejšové zůstane pražský fotbalový fanoušek zřejmě jediným, koho bude policie stíhat. "K žádnému dalšími zásadnějšímu incidentu tam nedošlo," dodala policejní mluvčí.

Záchranka odvezla dva mladíky s tržnými ranami

Podle náměstka krajské záchranné služby Jana Weinberga na parkovišti po potyčce fotbalových fanoušků zasahovala i záchranka. Z hromadné rvačky odvezla dva mladíky s tržnými ranami na ošetření na traumatologii.

Na pořádek během utkání mezi olomouckou Sigmou a Bohemians 1905, které skončilo remízou 1:1, dohlíželo 129 policistů a 40 strážníků.

Reklama

Související témata: