Hlavní obsah

Anonym útočí na fotbalové sudí

PRAHA

Kdosi neznámý, skrytý za telefonním číslem na mobil, napadá nasazování rozhodčích na první fotbalovou ligu a jeho utajení. Dokonce píše o komplotu proti Mladé Boleslavi a Slavii. Na zpětné zavolání však odpovídá automat, že volaný je dočasně nedostupný. Už dva dny...

Článek

Redaktorovi Práva přišla v neděli před desátou hodinou dopoledne textová zpráva tohoto znění: „Hartmam a Krula prodávají za 3 až 5 tisíc obsazení rozhodčích na ligu. Pracují proti Boleslavi a Slavii. Všechna obsazení pro Jablonec ví Pelta předem a vyřizuje to Pavlín Jirků. Na obě mužstva budou chodit vybraní roz. a del. Že to tak je uvidíte dnes. Severýn, Peltův člověk v MB, a Jihočeši Jech a Stiegler na Slavii. Pozdravujte čistého Macelu.“

Zpráva přišla pochopitelně bez háčků a čárek, zkrátka roz. znamená rozhodčí a del. delegáti. Václav Hartman a Josef Krula jsou členy komise rozhodčích a delegátů, Luděk Macela jejím předsedou, Pelta manažerem Jablonce. Obsazení na Slavii autor „esemesky“ trefil.

Že sudí Jech na Strahově neodpískal penaltu proti Českým Budějovicím, je také pravda, stejně jako velmi benevolentní přístup k faulujícím hráčům hostí. Ale spiknutí za tím ještě není třeba hledat. Spartě zase sudí Jílek neodpískal penaltu ve Zlíně. Česká podezíravost, spekulace a schopnost slyšet trávu růst, nemají ve světě obdobu.

„To je zase něčí pokus podrývat důvěryhodnost naší komise, samotných rozhodčích a fotbalu. Nikoho nepodezírám a nepřemýšlím, kdo to mohl napsat. Rozhodčí mají příkaz o nominaci s nikým nemluvit. Nemohu jim zabránit, aby to neřekli třeba svým ,závodčím´, jak já říkám lidem, kteří jim pomáhají. Od nich se mohou dostat informace dál. Nemohu vyloučit, že to zavolají i do klubů. Je také nesmysl, že bychom něco dělali proti Boleslavi a Slavii,“ vysvětloval Právu Luděk Macela.

„Krula ani Hartman nasazení vědět nemohli, protože obálky s nominací jsem dával rozhodčím osobně, když si byli na Strahově pro nové dresy. Mne zajímá jejich výkon na hřišti. Pokud ale zjistím, že někteří nedodržují to, co jsme si ujednali, například utajování delegací, mohou také v lize skončit,“ zdůraznil Macela.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen