Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 1:1Šlágr 17. kola vítěze nepřinesl, Ostrava remizovala v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
79. Papoušek 1 : 0
80. Svěrkoš 1 : 1

LIBEREC

Ve šlágru 17.kola Gambrinus ligy remizovali fotbalisté Slovanu Liberec na vlastním hřišti s Baníkem Ostrava 1:1. Dlouho to vypadalo, že se diváci branky pod Ještědem nedočkají. V 80. minutě nejprve parádně propálil domácí Petr Papoušek ze standardní situace vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí ovšem z protiútoku vyrovnal ostravský navrátilec Václav Svěrkoš. Na výsledku už nic nezměnila nastřelená tyč hostujícího Magery.

Článek

V 9.minutě byli blízko ke vstřelení první branky utkání domácí. Nezmar před pokutovým územím sklepl míč pro Filipa Dorta, jehož následná dělovka skončila pár decimetrů vedle pravé tyče brankáře Petra Vaška. O tři minuty později hledal Papoušek v pokutovém území volného Nezmara s Radzinevičiusem, ani k jednomu se ve slibně vyhlížející příležitosti míč nedostal.

Ofenzíva domácích gradovala a byl to Papoušek, který mohl vzápětí vážně ohrozit hostující branku. Jeho pokus letěl ale jen lehce nad. Ve 28. minutě si dobře v otočce zpracoval míč ve vápně domácích Lukáš Magera. Při svém pokusu upadl na zem po kontaktu s jedním z obránců, rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

O minutu později se libereckému útočníkovi Radzinevičiusovi podařilo nastřelit tyč ostravské branky. Již předtím mu byl ovšem odmáván ofsajd. Odražený míč na hranici pokutového území se o chvíli později snažil do branky usměrnit domácí Jiří Bílek, jen málo chybělo, aby prvně v utkání rozvlnil síť. Gólem neskončila ani šance Nezmara, který na centr z levé strany před Vaškem nedosáhl.

Hned po změně stran se do pokutového území natlačil z levé strany ostravský František Rajtoral, dokonce se mu podařilo i vstřelit branku, ale pro zdvižený praporek pomezního rozhodčího gól nebyl uznán. Poté následovalo dvacet minut, ve kterých se ani jednomu týmu nepodařilo výrazně ohrozit branku soupeře.

Liberec skóroval, Ostrava z protiútoku vyrovnala 

Těžký terén v sychravém počasí dělal problém oběma mužstvům, když už se některý z hráčů pokoušel o zakončení, často se hráčům stávalo, že míč netrefili podle svých představ. V 77. minutě Nezmar dobře zatáhl míč po pravé straně, centroval do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčům v bílém dresu míč ve vápně nezachytil.

Deset minut před koncem zápasu domácí stadión propukl v nadšení. Papoušek se postavil k zahrávání standardní situace. Jeho plachtící dělovka prošla přes všechno, co jí stálo v cestě. Domácí vedli 1:0. Dlouho se ovšem neradovali, hned z následného útoku se do pokutového území protlačil ostravský navrátilec Svěrkoš, který pod padajícím Zlámalem vstřelil vyrovnávací branku.

Vedení na stranu Liberce mohl vrátit ligový debutant Smetana, sám před Vaškem ale nedokázal dobře trefit balón. V závěru utkání byli blízko vstřelení branky i hosté. Nejprve ze standardní situace nastřelil levačkou tyč Magera, posléze Rajtoral tečoval hlavou Svěrkošův centr do protipohybu gólmana Zlámala a míč prolétl jen těsně vedle brankové konstrukce.

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 80. Papoušek - 81. Svěrkoš. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Lhoták. ŽK: Holeňák - Čoupek, Svěrkoš. Diváci: 4119.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Holeňák, Polák, Janů - Dočkal (66. Kerič), Bílek, Dort, Papoušek - Radzinevičius (58. Smetana), Nezmar. Trenér: Škorpil.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Otepka, Marek, Mičola (53. Ficek) - Magera, Zeher (53. Svěrkoš). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články