Hlavní obsah

Večeřu Svěrkošův gól potěšil, čekal jich od něj ale více

LIBEREC

V dohrávce 17. kola české nejvyšší fotbalové soutěže nedokázal domácí Slovan Liberec porazit Baník Ostrava. I když liberečtí fotbalisté deset minut před koncem utkání oslavovali střelce branky Petra Papouška, nakonec museli vzít zavděk získanému bodu, jelikož z následující akce vyrovnal na konečných 1:1 ostravský Václav Svěrkoš. „Z utkání mám rozporuplné pocity,“ nechal se před novináři slyšet po utkání hostující trenér Karel Večeřa.

Článek

Mrazivé počasí přivítalo v prvním jarním kole Gambrinus ligy obě mužstva na stadiónu pod Ještědem. Jako by sychravo více v úvodu utkání vyhovovalo domácím hráčům. Ti se snažili o útočení, připravovali si gólové příležitosti a svého soupeře k ohrožení vlastní branky nikterak nepouštěli.

„Úvod utkání byl o vyčkávání. Kolem pětadvacáté minuty jsme měli dobrou pasáž. Předtím to nebylo kvalitní,“ přiznal na pozápasové tiskové konferenci kouč hostí Večeřa. „Ve druhém poločase byla hra z naší strany lepší, i tak tam ovšem bylo hodně zbytečně ztracených míčů,“ dodal ostravský trenér s tím, že má jeho tým před sebou ještě hodně práce.

Zajímavý tah si připravil stratég hostí Večera na 53. minutu utkání. Do útoku se místo Zehera k Magerovi postavil Václav Svěrkoš. Tomu nakonec mohli hosté vděčit za získaný bod, jelikož v 80. minutě pronikl po pravé straně do vápna domácích a střelou po zemi vyrovnal na konečných 1:1.

Škorpila potěšila obrana

„Zeher s Magerou měli soupeře unavit,“ řekl s nadsázkou kouč hostí. „Svěrkoš přišel na hřiště, aby vstřelil branku, myslel jsem ale, že dá ještě jednu,“ řekl na adresu svého střelce Večera a přiznal, že toto střídání bylo spíše než ze zdravotních důvodů zapříčiněné strategickým rozhodnutím.

Domácího trenéra Ladislava Škorpila muselo v utkání potěšit konečné skóre z pohledu počtu inkasovaných branek. Narozdíl od zimní přípravy v utkání s Ostravou obdrželi jen jednu branku. „Z hlediska defenzívy jsme se chtěli prezentovat týmovým výkonem. V přípravě jsme v deseti utkáních inkasovali 18 gólů,“ připomněl tristní bilanci z předchozích zápasů Škorpil.

„Nevím, jestli ta obdržená branka vyplynula z euforie po vstřeleném gólu. Z hlediska ofenzívy můžu vyslovit částečné uspokojení. Hráči v nasazení odvedli to, co se od nich očekávalo. Z pohledu nezaujaté osoby bych k utkání poznamenal, že se na něj koukat dalo,“ řekl na závěr domácí trenér Škorpil.

Reklama

Související témata: