Hlavní obsah

Rezek věští titul Spartě, s Bohemkou se porve o záchranu

V úterý po poledni diskutoval se čtenáři Sport.cz fotbalista Jan Rezek. Pětadvacetiletý útočník se nevešel do kádru Sparty a v jarní části Gambrinus ligy bude hostovat v Bohemians 1905. Teplický odchovanec chce nováčkovi soutěže pomoci k záchraně a myslí si, že titul získá obhájce titulu. "Věřím Spartě, že prokáže svojí sílu a vyhraje titul. My bojujeme o záchranu v nejvyšší soutěži. Doufám, že se nám to povede,“ uvedl například Jan Rezek.

Článek

Nejvíce se čtenáři ptali na to, jak je těžké přejít z týmu kandidáta na titul do zachraňující se Bohemky. „Neřekl bych, že to bylo těžké. Chtěl jsem pravidelně hrát a Bohemka mi přišla jako nejlepší řešení,“ řekl Rezek, podle kterého jsou tréninky v novém působišti intenzivnější než ve Spartě.

Bývalým spoluhráčům přeje útočník titul a věří, že Sparta ligu vyhraje. „Klukům budu fandit a jestli titul udělají, což doufám, tak si v případě pozvání s nimi půjdu připít,“ uvedl jako obvykle dobře naladěný útočník, kterého odchod z Letné nerozmrzel.

„Na Spartu naštvaný nejsem. Byla to šance, kterou jsem nevyužil podle svých představ. Ale přesto jsem si zahrál krásné zápasy. Jsem jí vděčný, že jsem získal dvakrát mistrovský titul a dvakrát vyhrál pohár. Život jde dál.“

Čtenáři se ptali i na zimní posílení největšího konkurenta Sparty v boji o titul, vedoucí Slavie. „Můj názor na Slavii je takový, že podle mě nakoupili v zimě moc hráčů. Jestli vypadnou z poháru, tak někteří nebudou nastupovat. Na což nebyli zvyklí a nemusí to dělat dobrotu. Slavie měla lepší podzim, ale zajíci se počítají až po honu. Pět bodů není až tak velký náskok, aby ho Sparta nebo Teplice nemohly smazat. Věřím Spartě, že prokáže svojí sílu a vyhraje titul. Slavia skončí druhá a Teplice třetí,“ tipnul si pořadí na konci soutěže hráč, který se fotbalu věnuje od pěti let.

Rezek: Bod jsme získali i díky divákům

Nyní se už Rezek soustředí na záchranářské boje v novém působišti. O víkendu na úvod jarní části soutěže Klokani získali cenný bod, ke kterému jim na Hané pomohlo i povzbuzování několika stovek fanoušků Bohemians. „Abych řekl pravdu, tak v české lize jsem nic podobného nepoznal. Aby fanoušci týmu, za který hraju, nás takhle hnali i venku. Všichni na hřišti jsme jejich povzbuzování vnímali, i díky divákům jsme získali cenný bod,“ poděkoval příznivcům fotbalista, který podle svých slov k oblíbencům letenského publika nepatřil.

„Mezi fanoušky Sparty jsem moc oblíbený nebyl. A nebyl jsem sám. Fanoušci Bohemky mě přivítali výborně, v zápase jsem je slyšel i skandovat své jméno. To mě hodně potěšilo, hned se pak člověk cítí sebevědoměji,“ připustil pětadvacetiletý fotbalista, jenž by si rád zahrál v Anglii.

Slova chvály má odchovanec Teplic i pro atmosféru v týmu. „V Bohemce je skvělá parta, která táhne za jeden provaz a jde za jediným cílem - záchranou v lize. Doufám, že se nám to povede a budeme všichni spokojení.“ Se spoluhráči z Bohemians plánuje zpestření přípravy paintballem, podle svých slov je v pravidelném kontaktu s dalším známým vtipálkem a bývalým spoluhráčem Pavlem Horváthem.

Reklama