Hlavní obsah

Vízek: Posily v prvním jarním kole splnily poslání

PRAHA

V 17. kole české nejvyšší fotbalové soutěže se žádné velké překvapení na úkor favoritů nekonalo. Vyhrály jak Slavia, Sparta tak i třetí Teplice. Mnohým klubům se v dobrém světle ukázaly také zimní posily. „Kolo proběhlo tak, jak se očekávalo. Až na to, že všude padlo méně jak tři branky,“ shrnul první jarní kolo pro Sport.cz československý internacionál Ladislav Vízek.

Článek

Svou roli favoritů bezpochyby splnili fotbalisté Sparty, kteří na zlínské Letné vyhráli 2:0, čímž zlomili třináct let dlouhé prokletí, kdy se jim na jihu Moravy nedařilo vyhrát. Nyní po brankách Slepičky a Vacka slavili zisk cenných tří bodů. „Byl to první klíčový zápas jara a my jsme se na něj v podstatě připravovali dva měsíce,“ řekl na webových stránkách letenského klubu střelec první branky.

Slavia porazila na svém hřišti Dynamo České Budějovice 1:0. Kouč domácích Karel Jarolím mohl za zisk tří bodů, díky kterým si sešívaní udrželi pětibodový náskok před druhou Spartou, vděčit posile Jaroslavu Černému. „Slavia to měla proti destruktivně hrajícím Budějovicím těžké, hra Jihočechů mě zklamala,“ podal svůj pohled na strahovské utkání Vízek.

Odchod Sylvestreho překvapil

Ke spokojenosti hlavního trenéra červenobílých už ale nepřispěla divácká návštěvnost. Na duel prvního týmu tabulky se přišlo podívat nejméně diváků ze všech stadiónů, na Strahov vystoupalo žalostných 2339 fotbalových příznivců. „Bohužel se jednalo o televizní zápas, navíc byla zima, neděle večer, já osobně jsem také preferoval dívat se na toto utkání v teple,“ poznamenal Vízek.

Teplice výsledkově také nikterak nezazářily. Zisk tří bodů za výhru 1:0 proti poslednímu Mostu se ovšem cení. Jedinou branku domácích vstřelil navrátilec z Turecka Tomáš Jun. O největší překvapení kola se postarali fotbalisté Plzně. Pod vedením trenéra Stanislava Levého Západočeši jasně přehráli ambiciózní celek Brna 2:0.

Nejen kouč plzeňské Viktorky mohl být potěšen výkonem nově příchozích hráčů v průběhu zimní přípravy. V Plzni se gólově prosadili Sylvestre a Varadi, Slavii spasil exbudějovický Černý. Za Spartu se do střeleckých listin zapsal Kamil Vacek. Bod pro Jablonec v Mostu vystřelil slávistický Tomáš Necid. „Odchod Sylvestreho ze Sparty do Plzně byl pro mě velkým překvapením. Myslím si, že o něm ještě hodně uslyšíme,“ řekl na závěr Vízek, který v reprezentačním dresu v 55 zápasech nastřílel 13 branek.

Reklama