Hlavní obsah

Sylvestre: Plzeň může myslet na evropské poháry

PLZEŇ

Ve čtvrtek diskutoval se čtenáři Sport.cz fotbalista Plzně Ludovic Sylvestre. Jeho odchod ze Sparty byl jedním z největších překvapení zimní přestávky, francouzský záložník hned při své premiéře na západě Čech vstřelil gól a pomohl k výhře nad Brnem. Podle Sylvestreho by Plzeň klidně mohla příští rok hrát evropské poháry. „Proč ne? Jsme na dobrém místě a je šance, že si nějaký pohár zahrajeme.“

Článek

Francouzský fotbalista v jedné z odpovědí uznale zhodnotil české dívky. „Samozřejmě se mi líbí, i moje přítelkyně je Češka,“ řekl sympatický fotbalista, který fandí velkým klubům jako FC Barcelona, AC Milán, Manchester United, Arsenal nebo Lyon.

Sylvestre o víkendu vstřelil svůj první gól v Gambrinus lize a popsal i následné oslavy. „Nejprve jsem políbil prsten od přítelkyně. Hodně mě podporuje. Také mi volali rodiče z Francie.“ Plzeň patří k překvapením sezóny a pokud jí forma vydrží, nemusí být ze hry o účast v evropských pohárech. „Proč ne? Jsme na dobrém místě a je šance, že si nějaký pohár zahrajeme,“ je optimistou čtyřiadvacetiletý záložník.

Čtenáři se ptali i na známosti z období působení v FC Barcelona, kde dokonce v sezóně 2005/06 získal Sylvestre mistrovský titul. „Hrál jsem hlavně za béčko, takže jsem tolik přátel z prvního týmu neměl. Jinak to byli Eto'o, Ronaldinho, Giuly. Hráči, kteří mluví francouzsky. Ale i ostatní se ke mně chovali hezky.“ V Plzni si nejvíc rozumí s bývalým spoluhráčem ze Sparty Milanem Petrželou a Brazilcem Rodriguezem.

Nabídek bylo víc 

V zimě mohl Sylvestre odejít i do jiného klubu, s nabídkou přišla nejen Plzeň. „Nabídek jsem měl víc, ale nic jiného z České republiky.“ I záložník Západočechů si myslí, že o mistrovský titul si to rozdají pražská „S“. „Bude to mezi Spartou s Slavií. Slavie je nyní pět bodů před Spartou a stát se může cokoliv. Myslím si, že Sparta získá titul,“ fandí letenským Sylvestre. Ve Spartě Ludovic podle svých slov nejlépe vycházel s Matušovičem, Rezkem a Horváthem.

S adaptací neměl plzeňský hráč problémy, nesetkal se osobně ani s rasismem. „Nejdříve bylo těžké se srovnat s jazykem. Každý se ale ke mně choval hezky ve Spartě i teď v Plzni,“ pochvaloval si milovník černé muziky.

Reklama