Hlavní obsah

Liberec - Teplice 4:0Liberec rozstřílel 4:0 Teplice, kanonádu řídil Papoušek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Dort 1 : 0
31. Papoušek 2 : 0
45. Kerić 3 : 0
74. Papoušek 4 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberce jasně ovládli utkání 18. kola první ligy proti Teplicím, které porazili vysoko 4:0. Zatímco domácí posunula výhra na deváté místo v tabulce, jejich soupeř v neděli ztratil důležité body v boji o titul. Čtyřbrankovým rozdílem prohrály Teplice v lize po více než třech letech - v listopadu 2004 utrpěly stejný výprask právě v Liberci. Také tehdy vstřelil dvě branky vítězů Petr Papoušek.

Článek

Teplice měly šanci přiblížit se vedoucí Slavii na dva body, ale brzy na trávníku ukázaly, že jejich současné postavení neodpovídá aktuální formě. Už v prvním kole se svěřenci Petra Rady natrápili na výhru s Mostem a v neděli svůj nevýrazný výkon ještě v mnohém "předčili".

Všechno načal už v sedmé minutě někdejší teplický hráč Dort, který využil po přihrávce od Keriče zaváhání ve středu hostující obrany, protáhl se před Slavíka a dostal domácí do vedení. Soupeřem rychlý gól otřásl a místo rychlé reakce se dostával do stále většího útlumu a pod tlak s chutí hrajícího Liberce. Na konci půlhodiny nápor zesílil a přicházely i standardní situace. Po jedné z nich ve 30. minutě Papoušek zaskočil Slavíka a Slovan vedl 2:0.

Liberec byl na koni a na hosty padla obrovská krize. Zdálo se, že každá další akce může přinést třetí rozhodující gól a jen několik zákroků gólmana Slavíka drželo Teplice dál v naději na zvrat.

Teplice poprvé vystřelily mezi tyče až v 57. minutě

Ta definitivně padla těsně před poločasem, kdy Slavík další souboj s domácími útočníky prohrál. Útočník Kerič, který se poprvé objevil v základní sestavě Slovanu, ho zaskočil důrazným dohráváním míče a zvýšil na tříbrankový rozdíl.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s taktikou příliš neriskovat a dovést zápas do vítězného konce. I proto si už nevytvářeli tolik šancí a Tepličtí se mohli občas podívat na jejich polovinu. V 57. minutě díky Hesekově pokusu hosté poprvé vystřelili mezi tyče.

Tepličtí ale přece jen ožili, možná jim pomohlo i poločasové "mytí hlav" od trenéra Rady. V 68. minutě se probil za domácí obranu střídající Mareš, ale na brankáře Zlámala nevyzrál.

Hosté se chtěli vrátit do utkání, ale jejich snaha byla marná. Po trefě Papouška, který z hranice šestnáctky v 74. minutě vstřelil svůj druhý gól, už visel otazník jen nad výší skóre. Domácí diváci si přáli potupného "bůra", kterého se však nedočkali.

Slovan Liberec - FK Teplice 4:0 (3:0)
Branky: 30. a 74. Papoušek, 7. Dort, 45. Kerič. Rozhodčí: Adam - Handlíř, Drastik. ŽK: Bílek, Kerič - Lukáš, Klein, Merzič. Diváci: 4930.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Holeňák, Polák, Janů - Papoušek, Dort, Bílek, Dočkal (66. Dohnálek) - Nezmar (60. Smetana), Kerič (80. Radzinevičius). Trenér: Škorpil.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič (46. Rosa) - Verbíř (69. Smíšek), Doležal, Sabou, Štohanzl - Jun, Hesek (60. Mareš). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: