Hlavní obsah

Bohemians vydřeli pod světly bod, Rajnoch zařídil výhru Boleslavi

Svůj první zápas pod umělým osvětlením okořenili fotbalisté Bohemians v 18. kole Gambrinus ligy proti Plzni ziskem jednoho bodu za remízu 2:2. Poslední Most dlouho vedl na svém hřišti nad Olomoucí, ta však nakonec vyrovnala na konečných 1:1. V Českých Budějovicích vybojoval Jablonec bod za bezbrankovou remízu 0:0. Mladá Boleslav potvrdila svou dobrou bilanci na cizích hřištích a porazila Kladno brankou Rajnocha 1:0.

Článek

Fotbalisté Bohemians se představili na domácím stadiónu poprvé pod umělým osvětlením. Jejich soupeřem byla rozjetá Plzeň. Domácí přesto vstoupili do utkání podařeně a v prvních minutách určovali tempo hry. V devětadvacáté minutě ale inkasovali. Do vápna se prodral Ferenc Róth a povedenou střelou překonala Sňozíka. Do kabin mezi poločasy se ale šlo za vyrovnaného stavu. Pět minut před koncem první části vyskočil nejvýše na centr z levé strany Jan Morávek a hlavou vyrovnal.

Na další gól si fanoušci v Dolíčku počkali do 73. minuty. Většinu z nich ale nepotěšil. Zimní plzeňská posila Adam Varadi si narazila s dalším novicem v týmu Viktorie Ludovicem Sylvestrem a zevnitř pokutového území překonal brankáře Bohemians. Pražané vrhli všechny své síly do útoku a za snahu byli odměněni v poslední minutě zápasu. Po rohovém kopu se k míči dostala tentokrát zimní posila Klokanů Jan Rezek, který zařídil dělbu bodů.

Šestá remíza v řadě pro Olomouc

Most přivítal trápící se Olomouc, která si z posledních pěti mistrovských zápasů odvezla pět bodů za pět remíz. Sigma chtěla na hřišti posledního týmu získat všechny tři body. Její plány se ale změnily ve dvaatřicáté minutě, kdy Stožický nacentroval do vápna a Jiří Studík do Drobiszova protipohybu poslal domácí do vedení.

Hosté se od té doby snažili dlouho marně dobít mosteckou branku, ale na kopačky se jim chvílemi lepila nervozita. O tom, že Hanáci budou opět remizovat, rozhodl Martin Hudec v 89. minutě, když hlavičkou vyrovnal.

V Budějovicích bez branek

Do Českých Budějovic zavítal Jablonec. Na jihu Čech viděli diváci od začátku útočný fotbal. První gólovou šanci si vypracovali domácí, když Petr Šíma nastřelil tvrdou ranou břevno. Po půlhodině hry tlak domácích sílil, do vyložené šance se ale svěřenci Františka Straky nedostali.

Začátek druhé půle byl již zcela v režii Dynama. Po závaru před Špitem se k míči dostal Tomáš Stráský, který měl před sebou zcela odkrytou hostující branku a brankáře soupeře na zemi. Přesto trefil pouze Špita. Celý druhý poločas byl ve znaku ofenzivní snahy domácích fotbalistů, Jablonec spoléhal na rychlé brejky. Gólu se však diváci v Českých Budějovicích nedočkali.

Boleslav rozhodla gólem Rajnocha

Potvrdit dobrou bilanci zápasů na cizích hřištích chtěli fotbalisté Mladé Boleslavi v Kladně. Už v osmé minutě se ke svému cíli přiblížili, když kapitán a nejlepší střelec Boleslavi Jan Rajnoch střelou přes hlavu otevřel skóre zápasu. O pár minut později mohl vedení hostů zvýšit Ivo Táborský, jeho skluz ale skončil mimo branku.

Domácí se v dalším průběhu utkání snažili vyrovnat. Kroupův pokus ale v brance Pižanowského neskončila a hlavička Beneše ze 78. minuty minula hostující svatyni. Tým z města automobilů si odvezl z Kladna všechny tři body za hubené vítězství 1:0.

Už v sobotu deklasovali na svém stadiónu fotbalisté Liberce Teplice 4:0 a Baník Ostrava porazil Zlín 2:1. Nedělní program 18. kola Gambrinus ligy zakončí pražské derby mezi Spartou a Viktorií Žižkov. Poslední utkání sehrají v pondělí fotbalisté Brna a Slavie.

18. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 4:0on-line
Branky: 30. a 74. Papoušek, 7. Dort, 45. Kerič.
Baník Ostrava - Tescoma Zlín 2:1on-line
Branky: 4. Bystroň, 57. Svěrkoš - 61. Malár.
SK Kladno - Mladá Boleslav 0:1on-line
Branka: 8. Rajnoch.
České Budějovice - FK Jablonec 97 0:0on-line
SIAD Most - Sigma Olomouc 1:1on-line
Branky: 32. Studík - 89. Hudec.
Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 2:2on-line
Branky: 40. Morávek, 90. Rezek - 29. Róth, 73. Varadi.
Sparta Praha - Viktoria Žižkov (24.2. 20:15)on-line
1. FC Brno - Slavia Praha (25.2. 17:15)on-line

Reklama