Hlavní obsah

Most - Olomouc 1:1Most přišel o výhru těsně před koncem a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Studík 1 : 0
89. Hudec 1 : 1

MOST

Fotbalisté Mostu remizovali v utkání 18. ligového kola s Olomoucí 1:1. O jejich vedení se postaral ve 32. minutě stoper Studík, který po rohovém kopu využil zaváhání olomoucké obrany a překonal brankáře Drobisze, v 89. minutě jim ale výhru vzal gól olomouckého stopera Hudce. Domácí měli přitom po celé utkání územní převahu a Olomouc vyrovnala z ojedinělé akce.

Článek

Mostecký trenér Robert Žák po jarní premiéře v Teplicích neskrýval nespokojenost s výkony útočníků, a tak proti Olomouci postavil zcela novou útočnou dvojici. Vedle Rilkeho dal důvěru i navrátilci Tomáši Pešírovi, který sice na podzimním hostování ve skotském Livingstonu odváděl velmi solidní výkony, z jeho dalšího angažmá ale sešlo.

Mostečtí se snažili oba útočníky hledat od začátku utkání kolmými pasy, ale dobře pracující obrana Olomouce je do vážnějších příležitostí nepouštěla. Naopak se do nich dostávali hosté. Ve 12. minutě si po jednom z rychlých brejků naskočil na centr z levé strany mladý útočník Petr, ale na zadní tyči míč do branky nesměstnal.

I bez šancí se ale Most dočkal vedení. Předcházela tomu poněkud kuriózní situace, kdy se domácí pokusili při trestném kopu o signál, ale vůbec si nerozuměli a nakonec byli rádi za roh. Následný Stožického centr ale přeletěl na malém vápně celé klubko hráčů Olomouce a spadl přímo na hlavu trochu překvapeného mosteckého stopera Studíka, od níž zamířil přesně k tyči překvapeného brankáře Drobisze.

Vstřelený gól mostecké probudil, zpřesnili kombinaci a ještě zvýraznili svou územní převahu. Olomouc jejich tlak dokázala brzdit jen za cenu faulů, jenže mezi tyče nemířila ani Pešírova překvapivá střela po centru Trubily.

Fotbal tak nabral spád až po poločase. Již po třech minutách uháněl na branku Olomouce Rilke, ale jeho křížná střela z hranice šestnáctky jen projela těsně vedle tyče Drobiszovy branky. Ještě větší šance se zrodila z následného olomouckého protiútoku. Hubník prošel až na pravou stranu šestnáctky, našel úplně volného Onofreje, který sám před Švengerem zvolil střelu po zemi k tyči. Mostecký brankář ale rychle vyběhl a dokázal ji tečovat na roh.

Útočný fotbal poté opět pozapomněl na šance, a tak se do slušné příležitosti dostal až v 67. minutě Pešír. V šestnáctce Olomouce se dokázal otočit s míčem a vypálit, v její cestě do brány ale stál obětavý blok obránce Jindříška. Ke gólu nevedl ani další nadějný brejk, po němž mířil Trubila z bezprostřední blízkosti v záklonu jen nad.

Olomouc se nedokázala z mosteckého tlaku dlouho vymanit a už se zdálo, že se smíří s prohrou. Navíc mohla ještě několikrát inkasovat. To by ale musel Simpson v 78. minutě po Rilkeho patičce využít svůj průnik do otevřené obrany. Mostu se nedůsledná koncovka nakonec vymstila.

V 89. minutě totiž právě Simpson fauloval u střídaček a následný přímý kop přinesl vyrovnání. Stoper Hudec se vydal na hrot, uvnitř šestnáctky se odpoutal od Webstera a z voleje míč uklidil pod břevno mostecké branky. Domácí už se na odpověď nezmohli a po remíze zůstávají stále poslední.

SIAD Most - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 32. Studík - 89. Hudec. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Lakomý. ŽK: Stožický, Simpson - Hudec. Diváci: 3730.
Most: Švenger - Prášil, Studík, Webster, Škoda - Stožický, Gedeon, Bogdanov (64. Pilař), Trubila - Rilke (86. Jamrich), Pešír (76. Simpson). Trenér: Žák.
Olomouc: Drobisz - Jindříšek, Hudec, Škerle, Randa - Bajer (46. Janotka), Rossi, Melinho, Onofrej (68. Kazár) - Hubník, Petr (74. V. Schulmeister). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: