Hlavní obsah

Kouče Grigu mrzelo, že fotbalisté Žižkova zápas zabalili

PRAHA

Zklamání se po debaklu Žižkova na Spartě 1:6 zračilo ve tváři trenéra Viktorie Stanislava Grigy. Bývalý kouč Sparty jen smutně přihlížel, jak jeho svěřenci nestíhají čelit nájezdům mistra. „Sparta byla jednoznačně lepší. Jsem zklamaný, že hráči zápas rychle zabalili,“ přiznal po zápase Griga.

Článek

Letenský klub zahájil jarní stíhání vedoucí Slavie výhrou minulý týden ve Zlíně a i proti Žižkovu nenechal nic náhodě. Neustále útočil a brankostroj se zastavil až po šesti gólech v síti Bartalského. „Domácí i za stavu 5:0 jezdili po zadku, v tom jsme zaostávali. Sparta nás v tomto ohledu školila, my se o lepší výsledek neporvali a rychle jsme rezignovali,“ litoval Griga.

Úspěšný start po zimní přestávce těší trenéra domácích Michala Bílka. „Jsem rád, že jsme potvrdili výsledek i dobrý výkon ze Zlína. Soustředíme se ale jen na každý další zápas a stejně to bude až do konce ligy,“ nepočítá s uspokojením letenský kouč.

Proti Žižkovu neměl až na gól Bukače důvod k nespokojenosti. „Od začátku jsme byli lepší a cením si, že hráči až do posledního okamžiku potvrdili touhu vstřelit co nejvíc branek. Bylo vidět, že vědí, o co hrají. Šest vstřelených branek je důležité i pro psychiku,“ uspokojila kanonáda Bílka.

Sparta po dvou výhrách ztrácí na Slavii dva body, lídr tabulky má utkání v Brně k dobru. „Jsem spokojený se způsobem práce mužstva. Na hráčích je vidět velké odhodlání, hrajeme zodpovědně. Začátek to je slibný,“ pochvaluje si Bílek úspěšný start jarní části sezóny. Do konce soutěže ale zbývá ještě dvanáct kol a Sparta musí navíc čekat na zaváhání Slavie.

Reklama

Související témata: