Hlavní obsah

Berger uvažuje o návratu do Slavie

Fotbalista Patrik Berger by se po skončení sezóny mohl vrátit do české ligy, přesněji řečeno do pražské Slavie. Čtyřiatřicetiletý záložník to řekl pro březnové vydání časopisu Hattrick. Vicemistra Evropy z roku 1996 láká možnost zahrát si na novém stadiónu v Edenu po boku svého přítele a bývalého spoluhráče Vladimíra Šmicra. Ten se do Slavie vrátil před právě probíhajícím ročníkem.

Článek

Berger ještě není úplně rozhodnutý, ale o možnosti návratu uvažuje. „S nikým jsem o tom ještě oficiálně nemluvil, ale Šmíca mě přemlouvá a já už jsem nakřápnutý. Chci se vrátit domů,“ uvedl hráč, jemuž v Aston Ville na konci června vyprší stávající kontrakt. „Láká mě vidina zahrát si ještě se Šmícou na novém stadiónu Slavie. Navíc znám trenéra Jarolíma, se kterým jsem ještě kopal v jednom týmu. Hlavně kvůli rodině už bych se rád usadil, aby děti pořád necestovaly po světě,“ oznámil důvody svého možného návratu do vlasti.

Podle generálního ředitele Slavie žádná jednání zatím neproběhla. „S Patrikem je v kontaktu Vladimír Šmicer. Nejsou to oficiální jednání, spíše kamarádské. Já jsem s ním ještě nemluvil,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz šéf sešívaných. „Patrik je osobnost českého fotbalu a velmi dobře se adaptoval i v zahraničí,“ poznamenal na adresu Bergra.

Berger poprvé okusil zahraniční angažmá před třinácti lety, když ze Slavie odešel do bundesligové Borussie Dortmund. Poté hrál za anglické kluby Liverpool, Portsmouth a Aston Villu. V reprezentačním dresu nastoupil ke 40 utkáním, v nichž vstřelil 18 branek.

Reklama

Související témata: