Hlavní obsah

Brno - Slavia 2:1Slavia má po prohře v Brně před Spartou už jen dvoubodový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Pudil 0 : 1
59. Besta 1 : 1
64. Střeštík 2 : 1

Fotbalisté Brna se díky výhře nad vedoucím celkem Gambrinus ligy Slavií Praha posunuli o jednu příčku výše a na páté pozici vystřídali Plzeň. Sešívaní mají po prohře již jen dvoubodový náskok před druhou Spartou. Pražané se v dohrávce 18. kola dostali do vedení zásluhou střely Pudila ze 27. minuty. Domácí ale díky zásahům Besty a Střeštíka ve druhém poločase otočili vývoj utkání.

Článek

Moravané začali utkání náporem a zahrozili již v první minutě, střela Střeštíka z hranice vápna však Martina Vaniaka v bráně Slavie nepřekvapila. Ten samý hráč měl další velkou příležitost ještě během úvodní čtvrthodinky, ale jeho prudkou střelu po sólu přes půl hřiště opět zlikvidoval vynikající gólman hostů. Slávistický čaroděj se musel ohánět a v 19. minutě nadvakrát krotil Kaloudovu střelu.

Trenér Pražanů Karel Jarolím sáhl ke střídání již po dvaadvaceti minutách, když stáhl Gebre Selassieho a místo něho poslal na trávník makedonského kanonýra Goče Toleskiho. Mnout ruce si mohl lodivod sešívaných ve 27. minutě. Obránce Dvorník před dobíhajícím Toleskim odehrál míč pouze na roh, po kterém krásnou střelou poslal Slavii do vedení svým pátým gólem v sezóně Daniel Pudil.

Vstřelená branka červenobílým psychicky pomohla a hra byla od třicáté minuty vyrovnaná. Hra se přelévala ze strany na stranu a diváci sledovali velice atraktivní fotbal. Vyrovnání se domácí dočkali po necelé hodině hry. Závaru před brankou Slavie využil ke střele Polách, jeho zablokovaný pokus se dostal k Bestovi a ten z několika metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Šest minut na to přidali domácí další zásah, když se trefil velice aktivní Střeštík.

Brňané se i po vedoucím gólu tlačili na polovinu sešívaných a snažili se vstřelit rozhodující branku, Slavii však několika dobrými zákroky podržel Vaniak. Trenér Jarolím na vývoj utkání zareagoval dalším střídáním a na hrotu se tak sešli tři útočníci: Toleski, Ivana a Blažek.

Pražané se v závěrečných minutách snažili o vyrovnání. Nejblíže k tomu měl dvakrát Toleski, když nejprve jeho hlavičku z několik metrů chytil brankář Lejsal. Druhá šance přišla ve druhé minutě nastaveného času, ale jeho střela pravou nohou neprošla hradbou těl.

Brno - Slavia 2:1 (0:1)
Branky: 59. Besta, 64. Střeštík - 27. Pudil. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Besta, Střeštík - Gebre Selassie, Toleski. Diváci: 6915.
Brno: Lejsal - Siegl, Trousil, Dvorník, Kuncl - Švejnoha, Mareček, Střeštík (89. Simr), Kalouda, Polách (82. Pavlík) - A. Besta (90. Živný). Trenér: Uličný.
Slavia: Vaniak - Brabec, Latka, Dřížďal, Suchý, - Krajčík, Gebre Selassie (22. Toleski), Pudil, Abraham, Černý (74. Ivana), Střihavka (64. Blažek). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: