Hlavní obsah

Slavia padla v Brně, vede už jen o dva body

BRNO

Fotbalisté Slavie v pondělí v Brně podruhé v této sezóně padli. Jejich náskok v čele tabulky na druhou Spartu se tak snížil na pouhé dva body. „Není to příjemné, ale my se tím nesmíme nechat znervóznit. Nikdo si nemohl myslet, že projdeme jarem jako nůž máslem,“ tvrdil po prohře 1:2 v brněnském Králově Poli slávistický kouč Karel Jarolím.

Článek

"Momentální tabulka není důležitá. Rozhodující bude její podoba po 30. kole. Nesmíme se nechat stresovat a od příštího duelu s Mostem musíme zase začít znovu sbírat body. Spát budu i teď rozhodně klidně,“ ujišťoval Jarolím.

Jarolímův tým zdaleka v Brně nezopakoval výborný výkon z Poháru UEFA, v němž ve čtvrtek urval cennou remízu na Tottenhamu. „Začali jsme nezvykle zakřiknutě, ale přesto se pro nás zápas díky vedoucí brance vyvíjel dobře. Jenže dvěma hloupými góly jsme se o body připravili,“ litoval záložník Slavie Jaroslav Černý. „Tlak si teď nesmíme připouštět. Musíme porazit Most a zároveň doufat, že i sparťané občas nějaký bodík ztratí. Na jejich výsledky se ovšem nechceme moc ohlížet,“ tvrdil.

Další středopolař pražského týmu Daniel Pudil potvrdil, že se mu v Brně tradičně daří. „Tentokrát bych ale svůj gól ihned vyměnil aspoň za bod. V poločase se zdálo, že jsme na koni, ale pak jsme solidně rozehrané utkání ztratili,“ krčil nechápavě rameny.

Na rozdíl od slávistických fotbalistů zažívali Brňané po cenné výhře slastné pocity. „Nikomu jinému se v této sezóně nepovedlo porazit Spartu i Slavii,“ usmíval se šťastný spolumajitel brněnského klubu Roman Pros. Výhru režíroval výborným výkonem mladý záložník Marek Střeštík, jenž tentokrát zastínil svého parťáka z reprezentačního celku vicemistrů světa do 20 let Kaloudu, na něhož se přijeli podívat zástupci 11 evropských klubů. „Že by si teď vybrali místo Luboše mě? Jednou bych do zahraničí taky chtěl. Teď mám ale hlavně obrovskou radost, že jsme po skvělém výkonu porazili premianta ligy,“ tvrdil.

V podobném duchu hovořil i Luboš Kalouda. „Chci si nejdřív užít radost z triumfu nad Slavií. Až pak se budu starat o to, zda mě ještě teď koupí třeba CSKA Moskva,“ připomněl hlavního zájemce. Kalouda se před představiteli ruského velkoklubu prezentoval nešťastnou přihrávkou na vedoucí gól slávistovi Pudilovi. „Byla to moje hrubka, moc jsem se pak snažil, aby můj výkon v dalším průběhu utkání nepoznamenala,“ oddechl si Kalouda.

Reklama

Související témata: