Hlavní obsah

Tepličtí hráči dostali po ostudě pořádně zabrat

Karel FeltPrávo

Debakl, ostuda, totální selhání. Jak jinak nazvat sobotní prohru 0:4 v tabulce třetích Teplic s Libercem, prchajícím z míst ohrožených sestupem. Čtyři roky Teplice nedostaly v lize takový příděl. Naposledy to bylo shodou okolností rovněž v Liberci.

Článek

Mužstvo mělo v neděli tvrdý trénink. „Vždyť jsme vlastně neměli v sobotu žádnou zátěž. Pokutu jsem nikomu nedal, nemělo by to smysl. Říkat hráčům, že jim ji odpustím, když porazí Brno, to jsem nechtěl. Měl jsem s nimi pohovor, zatím bez vedení klubu. Zápas jsem si před tím pouštěl několikrát a přišel jsem na to, že ani u jednoho z hráčů, kteří do zápasu zasáhli, jsem nenašel jediné procento něčeho pozitivního. Ani u jednotlivců, ale ani u týmu jako takového,“ řekl Právu dva dny po debaklu kouč Petr Rada.

Tlak i na tým

Vždycky tvrdil, že tlak musí stáhnout především na sebe, aby pod ním nebyli jeho svěřenci. Nechtěl, aby se kalkulovalo s bojem o titul či účastí v evropských pohárech. Chtěl jít zápas od zápasu s tím, že na konci ligy se uvidí, na co budou získané body stačit. Po sobotě změnil strategii. Neponese tíhu sám.

„Tím se rozhodně nezříkám odpovědnosti. Jde mi o něco jiného. O to, aby tu odpovědnost cítili i hráči, kteří jsou na trávníku. Řekl jsem jim, že jestliže dosud neměli konkrétní cíl, tak ho teď mají. Musí skončit v tabulce do třetího místa. Pokud ne, budu považovat sezónu za neúspěšnou a z toho vyplynou i sankce,“ vysvětlil kouč s tím, že už nepůjde o to, na hřištích soupeřů něco uhrát, ale i venku musí tým hrát s cílem zvítězit.

Bez výmluv

Samotní hráči si podle slov trenéra uvědomili, co se stalo. „Vědí to, ale neumějí si důvod selhání vysvětlit. Na nic se nevymlouvali. Řekli jsme si, že do středy musíme na Liberec zapomenout a zaměříme se na Brno. Také nechci, aby se rozptylovali některými médii,“ dodal Rada.

Teplice rozhodně nejsou jediným týmem, kterému někdy zápas nevyšel. Stane se, ale mužstvo, které hodlá bojovat o evropské poháry, si nesmí takový exces dovolit opakovaně. „Hráči sami musejí poprosit diváky, aby je nezatratili a podrželi je v duelu s Brnem. Odpuštění mohou ovšem čekat jen po dobrém výkonu a vítězství. Liberec nás vyškolil, ale rozhodně nezlomil,“ zdůraznil kouč.

Reklama

Související témata: