Hlavní obsah

Sparta dokazuje, že obhajobu myslí vážně

PRAHA

Na Letné dlouho nevídaný fotbal a k tomu šest krásných gólů. Sparta jde za obhajobou titulu s buldočí zarputilostí. I přes jasné vedení a převahu místo tradiční české údržby drtila v neděli večer žižkovskou Viktorii dalšími góly.

Článek

„Jsem rád, že jsme potvrdili dobrý výkon a výsledek ze Zlína a sehráli jsme utkání s Viktorkou takovým způsobem. Cením si, že hráči chtěli dávat góly do poslední chvíle. Těch šest branek je důležitých i po psychické stránce, ale pořád platí, že se díváme jen na sebe a jdeme zápas od zápasu. Teď už myslíme na utkání v Olomouci,“ hodnotil výkon svých svěřenců viditelně spokojený trenér Michal Bílek.

Podle slov hráčů i kouče ale žádná euforie nehrozí. „Uvědomují si, o co hrají a co vede k dobrým výsledkům. Především to je tvrdá práce, kterou odvádějí, disciplína a maximální koncentrace na výkon. Extempore v Teplicích nás vyléčilo,“ dodal Bílek, který hned pro úvod jara našel ideální základní sestavu. Do ní se zatím nevešli uzdravený kanonýr Došek ani Kisel. Místo nezbývá ani pro hráče ze širšího kádru, kteří by jinde byli oporami. Přesto v kabině vládne pohoda.

„Ještě je toho před námi hodně, zůstáváme na zemi. Už loni na jaře, v době, kdy měla Slavia také velký náskok, jsem říkal, že se soustředíme jen na sebe. Ve hře jsou dvě trofeje a nejlepší bude, když získáme obě. To se nakonec splnilo a platí to i letos,“ dodal velmi dobře hrající Miroslav Matušovič, autor prvního nedělního gólu.

Reklama

Související témata: