Hlavní obsah

Klokani prodloužili smlouvy s pěticí mladíků

PRAHA

Vedení fotbalového klubu Bohemians 1905 prodloužilo smlouvu pěti hráčům současného prvoligového týmu. Jan Morávek, Milan Škoda, Ivan Hašek, David Bartek a Jan Moravec podepsali s Bohemians kontrakty do 30. června 2011. „Všem těmto hráčům by v létě končily jejich smlouvy a všichni jsou pro klub velkým přínosem a nadějí do budoucna. Proto Bohemka s mladými odchovanci podepsala nové smlouvy,“ vysvětlil ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Foto: http://www.bohemians1905.cz

Zleva fotbalisté Bohemians 1905: Jiří Stejskal (hráčský manažer), David Bartek, Ivan Hašek, Jan Morávek, Jan Moravec, Milan Škoda, Zbyněk Busta (trenér Bohemians 1905).

Článek

Spokojený byl i trenér Zbyněk Busta, který tak bude mít talentované fotbalisty nadále k dispozici. „Je to významný den pro Bohemku, protože jsme udělali důležitý krok pro budoucnost klubu,“ uvedl Busta.

O mladé hráče Bohemians byl v zimní přestávce zájem od českých i zahraničních klubů, Bohemians ale nikoho neuvolnili. Na práci s mladými talenty vsadil sportovní ředitel a trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta. U mládeže působil dvanáct let, pod jeho rukama většina současných hráčů A-týmu vyrostla a teď jim kouč dává šanci i ve velkém světě fotbalu.

„Mladí kluci si vypěstovali obrovský vztah k Bohemce. I díky tomu byla jednání o prodloužení smlouvy velmi korektní. Nechceme jít cestou rychlých prodejů, mladé kluky chceme na evropský fotbal připravit, aby mohli odejít do klubů, kde budou pravidelně hrát. Zároveň chceme, aby nejdříve odvedli kvalitní práci pro Bohemku,“ říká Zbyněk Busta.

Bohemians vsadili při svém znovuzrození na odchovance a tato cesta se vyplácí. V současném kádru je patnáct odchovanců, kteří vyrostli v mládeži Bohemians. Mezi ně patří i pětice mladíků, kteří podepsali nové kontrakty. „Kluci mají obrovskou vůli a zároveň pokoru. Spolupráce s Bohemkou se mladým hráčům dlouhodobě vyplácí, protože ti opravdu kvalitní dostávají včas příležitost nastupovat za muže a ukázat svůj talent,“ pochvaluje si hráčský manažer Jiří Stejskal, který se stará o trojici Morávek, Ivan Hašek, Moravec.

Bohemians v neděli remizovali s Plzní 2:2, v tabulce je nováček soutěže na předposledním 15. místě s jednobodovou ztrátu na třináctý Jablonec.

Reklama

Související témata: