Hlavní obsah

Sparta je zatím na jaře jako jediná stoprocentní

PRAHA

Ve fotbalové Gambrinus lize jsou v jarní části odehraná dvě utkání a některé týmy naznačily, co se od nich ve zbytku sezóny může čekat. Vedoucí Slavia v boji o ligový primát ztratila tři body, stejně tak jako třetí Teplice. Toho využila pražská Sparta, která zatím má na jaře stoprocentní úspěšnost. Na opačném pólu tabulky klesá na dno Kladno, to si pohoršilo už o dvě příčky na 14. pozici.

Článek

Z vedoucího tria má plný šestibodový zisk pouze Sparta, jejíž hráči prolomili zlínské prokletí a pak doma rozstříleli Viktorii Žižkov. Letenští jsou také jediným týmem z celé ligy, který vyhrál oba dva jarní duely. Obhájce titulu tak naznačil, že ani pětibodový náskok Slavie není nesmazatelný a vytváří na svého tradičního rivala tlak.

Slávistům totiž úvod jara nevyšel podle představ. Nejprve gólem Černého v závěru zápasu porazili Budějovice, týden na to už lídr tabulky prohrál na půdě Brna. Tepličtí v prvním utkání po zimní přestávce porazili doma poslední Most, ale ve svém druhém střetnutí dostali čtyřgólový výprask v Liberci.

V boji o pohárovou Evropu se nejvíce angažují mužstva Ostravy, Brna a Plzně. Týmy Baníku a Plzně si připsaly shodně po čtyřech bodech za jedno vítězství a jednu remízu. Brňané se  po zaváhání v Plzni, za kterou hráči dostali od vedení pokuty, a domácí výhře nad Slavií drží na páté příčce za Ostravou.

Bez bodu jsou týmy Zlína a Kladna

Z týmů ve středu tabulky se nejlépe vedlo Mladé Boleslavi a Liberci, obě mužstva získala po čtyřech bodech. Hůře na tom je Olomouc, která dvakrát remízovala. Poloviční zisk mají České Budějovice a s nulou na kontě jarní části jsou po dvou utkáních fotbalisté Zlína.

Nejvíce starostí s udržením prvoligové příslušnosti budou mít nejspíše na Kladně. Místní klub prohrál obě dosavadní utkání a klesl z 12. na 14. příčku. Jeden bod za remízu s Plzní si připsali hráči Mostu. Dva nerozhodné výsledky uhrála mužstva Bohemians 1905 a Jablonce. Tři body za vítězství nad Kladnem získali hráči Žižkova.

Reklama

Související témata: