Hlavní obsah

Mostecký Simpson havaroval v autě, má opět otřes mozku

MOST

Mostecký fotbalista Dave Simpson v neděli cestou z prvoligového utkání proti Olomouci havaroval se svým vozem poblíž Loun. Čtyřiadvacetiletý kanadský útočník skončil po nehodě v lounské nemocnici s otřesem mozku a pohmožděným hrudníkem.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Útočník Dave Simpson ještě v dresu Kladna stíhá Michala Kadlece - Ilustrační foto

Článek

"Měl otřes mozku a zůstal tam na pozorování, už je ale doma," řekl v úterý mostecký ředitel Petr Kabíček.

Podle informací klubového webu Simpsonovi mu po nehodě pomohli spoluhráči Ondřej Prášil a Tomáš Pešír, kteří jeli hned za ním také směrem na Prahu. "Zavolali záchranku a postarali se i o nabourané auto," poznamenal Kabíček.

Dodal, že Simpson si od fotbalu odpočine minimálně čtrnáct dnů. "Teprve pak se bude moci zapojit do tréninku. Mezitím bude muset pořád chodit k lékařům na kontroly," konstatoval mostecký funkcionář.

Otřes mozku není pro Simpsona neznámým zraněním. Během hostování v Kladně v říjnu 2006 skončil v nemocnici s toutéž diagnózou po souboji s teplickým Kaufmanem. Lékař kladenského týmu tehdy dokonce tvrdil, že hráč byl v ohrožení života.

Nedělní večer měl pro Simpsona velmi hořkou pachuť. V utkání proti Olomouci přišel na hřiště až čtvrt hodiny před koncem za stavu 1:0. Poté stihl zahodit gólovou šanci a v předposlední minutě svým faulem nabídnout Olomouci přímý kop, po němž Hudec vyrovnal. I kvůli tomu zůstal Most v tabulce poslední se ztrátou tří bodů na nesestupové příčky.

Reklama

Související témata: