Hlavní obsah

Mostecká posila Gedeon chce přispět k záchraně

MOST

Je nejzkušenější zimní posilou fotbalistů Mostu, jimž chce pomoci k záchraně v Gambrinus lize. V úvodních jarních zápasech Patrik Gedeon naznačil, že bude pro tým přínosem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Patrika Gedeona na tréninku Slavie - Ilustrační foto.

Článek

Někdejší hráč Slavie se vrátil do ligy po dvou letech. Červenobílé opustil v prosinci 2005 a po půlročním působení ve II. švýcarské lize v barvách FC Vaduz se přesunul do Wisly Plock. Tam odkopal sezónu, jenže klub sestoupil a Gedeon musel zase jinam.

Loni v létě měl namířeno do Debrecínu. „Jenže po testech jsem tam skončil. Prezident klubu mi oznámil, že se mnou nepočítá. A tak jsem kývl Blšanům. Bral jsem to jako návrat do známého prostředí. Ale doufal jsem, že si vzpomene někdo z první ligy. V zimě se ozval Most, hned po něm kladenský trenér Šilhavý. Dal jsem přednost Mostu, protože jsem mohl zůstat doma. Přestup se sice táhl, ale nakonec se kluby domluvily,“ vykládá záložník.

Most na jaře získal zatím jediný bod za remízu s Olomoucí. „Je to málo. Takhle nám pořád patří poslední příčka, což není nic příjemného,“ přemýšlí Gedeon.

V příštím kole se Most představí na Slavii. „Bude to pro mě pikantní zápas. S několika slávisty jsem hrával, klubu pořád fandím a přeji mu titul. Ale osobní pocity musí stranou, na Strahov pojedeme překvapit,“ slibuje Gedeon.

Reklama

Související témata: