Hlavní obsah

Zlín - Liberec 0:1Liberec vyhrál zásluhou Keriče ve Zlíně a je zatím sedmý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Kerić 0 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Slovanu Liberec dokázali v 19. kole Gambrinus ligy zvítězit ve Zlíně a posunuli se na sedmou příčku tabulky. O jedinou branku zápasu se postarala zimní posila Severočechů Andrej Kerič. Chorvatský reprezentační útočník do 21 let se trefil i v minulém kole do sítě Teplic. Domácí celek se po třetí jarní prohře v řadě propadl na desáté místo. Další zápasy kola jsou na programu v neděli a pondělí.

Článek

Liberec začal aktivně a díky přesným kombinacím se na měkkém terénu dostával často do střeleckých příležitostí. Už ve 3. minutě Nezmarovu střelu v poslední chvíli zblokoval obránce Pazdera. O šest minut později Janů prověřil tvrdou ranou domácího brankáře Baránka, jemuž míč vypadl z náruče a volný Kerič přestřelil. Chvíli nato Papouškovu střelu z trestného kopu z 25 metrů Baránek opět neudržel, domácí obránci ale míč stačili odkopnout.

Zakřiknutý Zlín se dostal do jediné vážnější šance v 15. minutě, ale Musilovu střelu zadáci Slovanu srazili do zámezí. Technicky a kombinačně přesněji hrající fotbalisté Liberce ovládli střed hřiště, odkud vyráželi k rychlým protiútokům. Zlín sice začal hrát pozorněji v obraně, v přechodu do útoku ale postrádal přesnost. Navíc po chybějících zraněných oporách Pacandovi a Vrtělkovi ztratil po půlhodině i další zimní posilu Musila, který si poranil nohu a trávník opustil na nosítkách.

Svůj tlak Liberec zužitkoval ve 38. minutě. Brankář Baránek neudržel Papouškovu střelu a odražený míč poslal Kerič pohotově zblízka do sítě.

Zlín po přestávce vsadil na útočnou kartu a soupeře dostal pod tlak. Většinu křídelních akcí ale stačili obránci Liberce odvrátit, výkon Zlína byl hodně křečovitý a často bez nápadu. Jediné nebezpečí znamenaly průniky Šmahaje po pravé straně, k jeho centrovaným míčům se ale spoluhráči nedostali včas. Jediným zábleskem k vyrovnání byla v 74. minutě šance střídajícího Dujky. Ten se ocitl sám před brankářem Zlámalem, který vyřešil kritickou situaci včasným vyběhnutím. Vyrovnat se domácím nepovedlo ani z tlaku v závěrečné čtvrthodině.

FC Tescoma Zlín - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 38. Kerič. Rozhodčí: Makovička - Chytil, Vysloužil. ŽK: Baranyai - Kerič, Zlámal. Diváci: 3022.
Zlín: Baránek - Pazdera, Zbožínek, Kroča, Penner - Kraus (81. Bačík), Zúbek, Šmahaj, Musil (30. G. Baranyai) - Vyskočil, Žůrek (63. Dujka). Trenér: Hoftych.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Holeňák, Polák, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek (73. Dohnálek) - Nezmar (69. Smetana), Kerič (90. Košťál). Trenér: Škorpil.
Zápasy 19. kola Gambrinus ligy:
Sobota 2.3.:
17:00Tescoma Zlín - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 38. Kerič.
Neděle 3.3.:
15:00Viktoria Plzeň - Baník Ostravaon-line
15:00Jablonec - Kladnoon-line
17:00Mladá Boleslav - České Budějoviceon-line
17:00Slavia - SIAD Moston-line
17:00Teplice - Brnoon-line
20:15Viktoria Žižkov - Bohemians 1905on-line
Pondělí 3.3.:
17:15Sigma Olomouc - Spartaon-line

Reklama

Související témata: