Hlavní obsah

V Plzni policisté dohlížejí na fanoušky ostravského Baníku

PLZEŇ

Policisté v Plzni jsou v pohotovosti. V poledne dorazili na vlakové nádraží, aby dohlídli na fanoušky Baníku Ostrava, kteří přijeli na západ Čech na ligový zápas s místní Viktorií. Většina ze zhruba 150 policistů a strážníků, kteří byli na nádraží připraveni, je doprovázela do restaurací v okolí centrálního náměstí Republiky, před nimiž hlídkovala.

Článek

Policie tak má pod kontrolou drtivou většinu obávaných příznivců Baníku. "Na velkém parkovišti u stadionu stojí ještě dva autobusy, další větší skupinky už by přijet neměly," řekl ČTK mluvčí plzeňských policistů Jaroslav Ibehej.

Všichni ostravští fandové směřovali nejprve do restaurace Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje, kam se ale dostalo pouze deset z nich. Polovina největší a jedné z nejznámějších restaurací v Plzni s 550 místy je v rekonstrukci a ve druhé je uzavřená akce. Skupinky nyní sedí zhruba v deseti hospodách okolo náměstí. Ačkoliv asi pětina fanoušků přijela zjevně pod vlivem alkoholu, k žádnému incidentu zatím nedošlo.

Nedělní zápas, označený jako rizikový, je bitvou o čtvrtou příčku v tabulce první fotbalové ligy. Plzeňská Viktorie naposledy porazila doma Baník před deseti lety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články