Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 2:1Boleslav prolomila domácí prokletí, vyhrála nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Řezníček 1 : 0
32. Mrkvička 1 : 1
38. Řezníček 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v rámci 19. kola Gambrinus ligy České Budějovice 2:1. Středočechům se tak podařilo po více jak pěti měsících získat z domácího utkání všechny tři body. O obě branky domácích se postaral v prvním poločase Jakub Řezníček, pro něhož to byly první dvě branky v nejvyšší fotbalové soutěži. Jediný úspěch hostů zařídil krásnou střelou Václav Mrkvička.

Článek

V souboji týmů ze středu tabulky přijely České Budějovice do Mladé Boleslavi. Svěřenci Františka Straky chtěli prodloužit nelichotivou bilanci středočeského týmu na domácím hřišti. Mladá Boleslav totiž před svými fanoušky naposledy zvítězila 30. září. Pomoci navázat na výhru na kladenském stadiónu nemohl mladoboleslavským Adrian Rolko, který pykal za žluté karty. Na hřiště nevyběhla ani největší zimní posila týmu Lukáš Opiela, jenž stále laboruje se zraněným svalem. Do brány poprvé na jaře nastoupil Miroslav Miller, který vystřídal Pižanowského.V mužstvu Jihočechů se na soupisce neobjevil stoper Tomáš Hunal.

Na domácích fotbalistech byla znatelná touha po zisku všech tří bodů již od začátku zápasu. A odměněni byli velice záhy. Na pravé straně uvolnil Mendy Kyselu, který svým centrem našel do vápna si nabíhajícího Jakuba Řezníčka. Devatenáctiletý útočník svým prvním gólem v nejvyšší fotbalové lize poslal domácí do vedení.

Jihočeši zahrozili poprvé v osmnácté minutě. Mrkvička v pokutovém území ale centrovaný míč od Plocka netrefil. O pět minut později se na druhé straně hezkým sólem blýskl Ivan Hodúr, jeho střela po zemi skončila těsně vedle pravé tyče Kučerovy branky.

Mrkvička vyrovnal parádní ranou

Fotbalisté Budějovic vyrovnali z ojedinělé šance ve 32. minutě. Po rohovém kopu se míč odrazil k Václavu Mrkvičkovi. Hostující útočník, ač z úhlu, trefil míč parádně. Balón se od břevna odrazil za Millerova záda.

Diváci na Městském stadiónu byli ale nespokojení jen chvíli. Do hraniční ofsajdové pozice vyslal Rajnoch Hodúra, který náhle postupoval sám na Kučeru. Hostující brankář proti jeho šanci vyběhl, aby mu zmenšil střelecký úhel. Slovenský záložník toho využil a předložil míč Řezníčkovi, který už neměl příliš práce s tím, aby se podruhé zapsal mezi střelce utkání.

Druhý poločas začalo Dynamo mnohem aktivněji, do vážnější příležitosti se ale Jihočeši dlouho nepropracovávali. Až v 73. minutě si na centr z levé strany naběhl střelec jediného gólu hostů Mrkvička. Jeho umístěnou hlavičku s obtížemi vyškrábl Miller. Gólman Středočechů se musel činit i o dalších pět minut později po střele Vozábala. Ani tentokrát se ale překonat nenechal.

Tlak Českých Budějovic sílil. Pět minut před koncem utkání se jim navíc naskytla příležitost hrát proti oslabenému týmu. Unikajícího Dolejše stíhal Procházka. Mezi hráči došlo ke kontaktu, který rozhodčí Matějek ohodnotil červenou kartu pro mladoboleslavského beka. Hosté ale přesilovku nevyužili a ve městě automobilů prohráli 1:2.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1 (2:1)
Branky: 4., 38. Řezníček - 32. Mrkvička. Rozhodčí: Matějek - Pospíšil, Kubáň. ŽK: 22. Kopic, 44. Kalina - 27. Mrkvička. ČK: 85. Procházka. Diváci: 3 858.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Procházka, Kopic, Kalina - Kysela, Rajnoch, Hodúr (87. Hrdlička), Mendy - Táborský (60. Poláček), Řezníček (67. Sedláček).
České Budějovice: Kučera - Peroutka (45. Leština), Horejš, Homoláč, Žižka - Plocek (66. Dolejš), Hílek (78. Svátek), Vozábal, Šíma - Mrkvička, Stráský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava